Enel reacţionează: bezna din Arad nu i se datorează

De Alin Gherasim
Enel reacţionează: bezna din Arad nu i se datorează
© foto: Wikipedia
Întunericul de pe centura Aradului în regim de autostradă nu este vina companiei de energie electrică.

Reprezentanţii companiei de distribuţie a energiei electrice, Enel, au reacţionat în urma materialului „Centura în regim de întuneric, la Arad”, publicat de Jurnal arădean şi Aradon. Potrivit celor de la Enel, bezna de pe centura în regim de autostradă a municipiului nostru nu li se datorează lor. Drept urmare, problema ar fi în curtea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, care administrează şi varianta ocolitoare a Aradului. „În urma publicării materialului intitulat <Centură în regim de întuneric, la Arad>, pentru o corectă și completă informare a cititorilor dumneavoastră, vă informăm că disfuncționalitatea serviciului de iluminat nu se datorează unor probleme în rețeaua E-Distribuție Banat”, se arată într-o comunicare trimisă de către reprezentanţii companiei de distribuţie a energiei electrice.

Reamintim, reacţia Enel vine în urma unui material în care arătam faptul că, de luni de zile, centura în regim de autostradă a municipiului este scufundată în beznă. Chiar dacă are sistem de iluminat pe întreaga lungime a ei, şoseaua de mare viteză este traversată „în regim de întuneric” de şoferii care circulă pe aici. Printre posibilele cauze care ar fi dus la această situaţie ar fi fost o defecţiune la sistemul de iluminat, posibili contactori avariaţi sau chiar o problemă provenită de la Enel. Se pare, însă, că ultima variantă nu stă în picioare.
Contactaţi pe marginea acestui subiect, reprezentanţii DRDP Timişoara au precizat faptul că există un contract cadru pentru lucrări de întreţinere a sistemului de iluminat, dar, din cauza lipsei bugetului, nu există un contract subsecvent care să se refere strict la reparaţiile necesare pe centura Aradului. Drept urmare, încă din toamna anului trecut, şoferii trebuie să circule pe o autostradă urbană neiluminată nici măcar în punctele critice ale ei, respectiv la nodurile de urcare sau coborâre. Totuşi, spun cei de la DRDP, în viitorul apropiat, după adoptarea bugetului instituţiei, vor fi demarate lucrări de remediere.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !