Episod nou in „telenovela” Trifa

De JA-A.G.
Reactualizat la:
Episod nou in „telenovela” Trifa
ARAD. Avocaţii suspecţilor vor cere o nouă strămutare a procesului în care Răchită şi Moldovan sunt acuzaţi de uciderea lui Traian Trifa.

Cazul Trifa este departe de a fi încheiat, deşi s-a dat deja o sentinţă în acest dosar. Avocaţii celor doi inculpaţi, respectiv Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan, anunţă că vor cere o nouă strămutare a procesului care, în prezent, se desfăşoară la Curtea de Apel Alba. Marţi, 17 ianuarie, ar fi trebuit să aibă loc primul termen al recursului înaintat de către procurori, familia Trifa, dar şi avocatul lui Răchită, însă procesul a fost amânat la cererea apărătorului lui Răchită. Avocaţii celor doi inculpaţi au înaintat două cereri, una de suspendare a procesului şi una de strămutare. În cererile lor, avocaţii susţin că „Ioan Trifa s-a născut în judeţul Alba şi a profesat în primii săi ani de magistratură în acelaşi loc”. Cererea de suspendare a procesului de pe rolul Curţii de Apel Alba se va judeca la data de 14 februarie, iar cererea de strămutare în data de 13 martie.

A doua strămutare

Procesul în care Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan sunt acuzaţi că l-ar fi ucis pe Traian Trifa a început la Arad. La scurt timp, dosarul a fost strămutat pe rolul instanţei din Sibiu, unde magistraţii au şi dat o sentinţă: 15 ani de închisoare pentru Răchită şi achitare pentru Moldovan. Toate părţile implicate în proces, mai puţin Florin Moldovan, au înaintat către Curtea de Apel Alba recursuri la sentinţă.

Marţi ar fi trebuit să aibă loc prima înfăţişare, dar procesul a fost amânat la cererea avocaţilor celor doi inculpaţi. Dacă magistraţii vor accepta cererea de strămutare, procesul va trece prin această etapă pentru a doua oară.

 

Moartea, un mister

Nici la opt ani distanţă de la decesul tânărului Traian Trifa, fiul judecătorului Ioan Trifa, nu s-a aflat adevărul în acest caz. Potrivit avocaţilor celor doi inculpaţi, Răchită şi Moldovan au fost suspectaţi doar pe baza a patru declaraţii date sub anonimat, fără nicio probă care să îi incrimineze direct. Probabil că procesul se va mai întinde încă pe o lungă perioadă de timp.

Inca doi condamnati in cazul Trifa

Doi martori audiati în procesul Trifa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !