Epurare la norme europene

9Comentarii
Epurare la norme europene
INEU – Ineul are cea mai modernă staţie de epurare din întreg judeţul Arad. |Statie epurare Ineu 28.05.2009

Primarul Nicolae Mehelean a inaugurat cea mai modernă staţie de epurare din judeţ. Este vorba despre o staţie computerizată în proporţie de sută la sută, care nu lasă loc de erori umane şi care, din declaraţiile primarului, va deservi întreg oraşul.

„Deocamdată, avem canalizare în 40 la sută din suprafaţa oraşului. Staţia de epurare va prelua întreaga canalizare din oraş, în momentul în care aceasta va fi realizată”, a declarat Mehelean. Investiţia, de peste un milion de euro, a fost suportată în proporţie de 90 la sută de la Fondul de Mediu, o instituţie deschisă spre proiectele care urmăresc protecţia mediului. „Specialiştii de la Compania de Apă au rămas cu gura căscată când au văzut analizele de laborator ale apei care iese din această staţie şi se varsă în Crişul Alb. Aceştia au spus că este aproape la fel de curată ca şi cea care curge la robinet”, a mai adăugat primarul.

Canalizare extinsă
Ieri s-a semnat un contract pentru extinderea reţelei de canalizare din oraşul Ineu. Este vorba despre încă 10,9 kilometri, ceea ce înseamnă 20 la sută din suprafaţa oraşului. Cei peste un milion de euro necesari lucrării sunt fonduri primite prin programul Phare, iar 10 la sută din sumă reprezintă finanţare locală. „Ineul va avea până la sfârşitul anului canalizare în proporţie de aproximativ 60 la sută din suprafaţă realizată numai din fonduri europene”, declară primarul. Inovaţia în ceea ce priveşte această lucrare se referă la recepţionarea canalizării. „Pentru prima dată la nivel judeţean, nu vom recepţiona lucrarea până nu vom verifica etanşeitatea conductelor şi până nu vom face o video-inspecţie în interiorul acestora, cu ajutorul unui roboţel care va avea montată o cameră video”, mai spune Mehelean.

A.G.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor