Eroii din poveşti au ieşit din cărţi în parc

De Adriana Barbu
Eroii din poveşti au ieşit din cărţi în parc
Au dat alt farmec copilăriei. Au găsit o poveste preferată pentru fiecare din cei mici prezenţi duminică după-masa în Parcul copiilor „Aventura Voinicilor”. Au scos eroii din casa poveştilor direct în parc.

Albă ca Zăpada, Harap Alb, Alice în Ţara Minunilor, Cenuşăreasa, Cei trei purceluşi, Ursul păcălit de vulpe, Scufiţa Roşie, Mica Sirenă, Greierele şi furnica. Poveştile copilăriei noastre s-au întors în parc şi au aşteptat să fie citite de părinţi şi bunici, spre bucuria celor mici. Totul s-a întâmplat duminică, cu începere de la ora 16.00, când spre surpriza tuturor, în Parcul „Aventura Voinicilor” au fost montate căsuţe cu… poveşti. Arădenii au fost invitaţi duminică la o porție de lectură în cadrul Proiectului „Povestea copilăriei mele”, un proiect care şi-a propus să promoveze lectura în rândul copiilor. Câteva căsuţe de lemn al căror acoperiş se ridică pentru a primi în casă cărți cu povești pentru „pitici” i-au aşteptat pe cei mici dar şi pe cei mari lângă bănci la o repriză de citit. Cărțile au fost puse la dispoziția tuturor părinților și bunicilor care doresc sa le citească celor mici o poveste în aer liber. A fost şi va rămâne liber la împrumutat poveşti, la citit şi la pus la loc în căsuțele amplasate lângă băncuțe.

Oferta din parc

Oferta a fost, însă, şi mai vastă şi a avut priză la public din prima: arădenii au fost invitaţi să doneze cărți de poveşti, astfel încât să împărtășească povestea preferată a copilăriei lor, copiilor de azi. Şi aşa s-a şi întâmplat. În parc au putut fi văzuţi venind părinţi, dar mai ales bunici ţinând într-o mână mâna celor mici iar în cealaltă cărţi cu poveşti. I-au lăsat pe cei mici, spre încântarea lor, să pună cartea cu poveşti în căsuţa de lemn special gândită pentru aceasta, dar şi să scoată o alta pentru a fi citită de cei mari celor mici. O imagine care a făcut să crească inima organizatorilor şi a celor care au trecut prin parc într-o plimbare, duminică. A fost însă frig, prea frig pentru a putea citi o poveste întreagă pe bancă, aşa că cei mici au fost invitaţi să danseze cu Mickey şi Minnie, să stea la pictat pe faţă, să se joace prin parc şi să vorbească puţin de povestea care le place cel mai mult. Şi surprinzător, piticii nu s-au sfiit să spună care sunt eroii lor preferaţi şi să le ia apărarea în faţa celorlalţi eroi preferaţi de către cei mici.

Şi duminica viitoare

A fost cu zâmbete, ba chiar cu râsete, duminică în Parcul „Aventura Voinicilor”, în pofida frigului de afară, aşa că organizatorii au decis să reia evenimentul duminica ce va veni, atunci când meteorologii anunţă chiar şi 20 de grade Celsius. Totul pentru că pe vreme bună şi poveştile se spun altfel, iar eroii lor pot ieşi din cărţi şi să se lupte pentru fiecare din cei mici, care îi iubesc atât.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !