Este mai mult decât o blondă

Elena Udrea nu trebuie nici subapreciată, nici luată în derâdere. Femeia aceasta ştie ce vrea, este ambiţioasă, tenace şi, nu în ultimul rând, are un dezvoltat simţ practic. Udrea nu este o femeiuşcă rătăcită prin politică.

Am putut constata asta atunci când a fost pusă în faţa comisiei parlamentare. Elena Udrea nu s-a clătinat, precum Monica Iacob Ridzi, n-a cedat, ci s-a luptat. A fost „bărbată”. Despre calităţile sale vorbeşte şi rapida ascensiune în cadrul PD-L, care este departe de a se fi încheiat – la Convenţia Naţională o vom vedea pe post de prim-vicepreşedinte. Ca să nu mai spun că „bătrânii” Videanu, Blaga, Berceanu îi ştiu deja de frică.

Nu cunoaştem încă în ce fel va fi modificată Constituţia, dar îndrăznesc să afirm că Elenei Udrea i-a încolţit deja în minte gândul că ar putea fi, poate chiar la alegerile următoare, prima femeie preşedinte a României. V-ar şoca o atare aspiraţie? Ar însemna că n-o cunoaşteţi, nu o simţiţi pe această femeie. Urmăriţi-o cu atenţie, încercaţi să-i studiaţi, să-i înţelegi gesturile publice şi veţi sfârşi prin a accepta că această doamnă este capabilă să ţintească atât de sus. De pildă, nu vi se pare evident faptul că Elena Udrea lucrează puternic la retuşarea imaginii? – respectiv, la cultivarea unor calităţi precum principialitatea şi, mai ales, onorabilitatea.

Evidenţiam, zilele trecute, „indignarea” doamnei Udrea în faţa „descoperirii” că se practică adiţionalele la contractele cu statul, că se încheie, post-licitaţie, acte prin care valoarea lucrărilor se majorează, suspect, cu 50 la sută. Luând atitudine, ministrul Udrea se diferenţia de imaginea de soţie a lui Dorin Cocoş, un profitor al contractelor cu statul. Scuturându-se de insinuarile că ea însăşi ar urmări să profite de „lucrul la şi cu statul”, Udrea loveşte puternic într-unul dintre greii PD-L: în Vasile Blaga. Pentru că, în ce contracte a descoperit dumneaei „regula” majorării contractelor prin adiţionale? În contractele de la Ministerul Dezvoltării Teritoriale şi Turismului. Pe cine a înlocuit Udrea la acel minister? Pe Blaga!

Ce putem înţelege de aici? Că Elena Udrea are (şi-a asumat ori i-a fost trasată) o misiune dublă. Unu, să se înalţe pe sine şi, doi, să-i coboare la „şesul”politicii pe Blaga et co.

Tristan Mihuţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !