Euromarionete, cu noutăți și surprize

De Eugen Rogojan
Euromarionete, cu noutăți și surprize
Ediție „de majorat” a Festivalului Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete”, între 16-20 mai.

Ediția cu numărul XVIII a Festivalului „Euromarionete” va reuni la Arad doisprezece teatre din România și șase din Anglia, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, respectiv Ungaria. Aceștia vor aduce în fața publicului arădean câteva zeci de spectacole, în perioada 16-20 mai 2017.

Selecția

Semnată de către Christian Caimacan, care până în 1981 a făcut parte din colectivul Teatrului de Marionete Arad, selecția cuprinde câteva zeci de spectacole. O parte dintre acestea vor fi aduse în fața publicului arădean la Teatrul de Marionete sau la Cinema Arta, altele mergând, însă, în mijlocul oamenilor. „Vom avea spectacole în oraș, în locuri neconvenționale, locuri în care arădenii nu se așteaptă să întâlnească teatrul” – declară artistul Christian Caimacan, selecționer al FITA.

Programul

I. Sărbătoarea marionetelor începe marți, 16 mai, când „Mica Sirenă”, spectacolul celor de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța va fi reprezentat de la ora 9:30 și 11:00, în Sala Mare a Teatrului Clasic. La aceleași ore, însă în Sala Trupa Marionete, „Povestea lui Muck cel Mic” va fi spusă de către actorii păpușari ai Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Prima zi de festival se încheie la ora 16:30, cu spectacolul „Submarinul Galben”, adus în fața arădenilor de către Teatrul Municipal Baia Mare, în Sala Trupei de Marionete.

II. Miercuri, 17 mai, Teatrul „Arlechino” din Brașov pune în scenă spectacolul „Povestea care a fost pătrată”, de la 9.30 și 11.00, în Sala Trupei de Marionete. Tot brașovenii, tot în aceeași sală, însă de la ora 17.00, vor da viață marionetelor și în spectacolul „Metamorphose”. „Scufița Roșie și Lupul cel Flămând”, spectacol al celor de la Tiki-Riki-Ta din Arad va fi pus în scenă de la 9:30 și 11.00 la Cinema Arta, tot pe 17 mai.

III. De la 9.30 și 11.00, pe 18 mai, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj Napoca, pune pe scena Teatrului de Marionete spectacolul „Dacă aș fi Matia Corvin”. Tot de la 11.00, în Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, o piesă pentru copii și părinți va fi pusă în scenă de către „Fußtheater” din Germania – „Flautul Fermecat”. „Elefănțelul curios”, spectacolul celor de la Teatrul Dollo din Arad, va fi pus în scenă la Cinema Arta, de la ora 15.00.

IV. Penultima zi de festival le-o aduce arădenilor pe „Cenușăreasa”, căreia Trupa „Arcadia” a Teatrului Regina Maria din Oradea îi va da viață. Spectacolul va avea două reprezentații, de la orele 9.30 și 11.00, în Sala Marionete. O „Poveste despre Hansel și Gretel” va fi adusă pe scena Sălii Mari a Teatrului Clasic, de la orele 9.00 și ora 11.00, de către Teatrul Pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova. Teatrul german Fußtheater se întoarce și vineri, 19 mai, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Clasic, cu spectacolul „Drame din iubire”, destinat în special „copiilor mari”.

V. „Furtuna”, spectacol al teatrului Craiovean sus amintit este penultimul spectacol din cadrul festivalului, fiind prezentat publicului din orașul nostru de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Clasci. Parcul Copiilor va fi gazdă, între orele 15.00 și 18.00, a finalului de gală al festivalului. „Family Meeting”, un eveniment inedit în orașul de pe Mureș, va reuni teatre din România, Italia, Anglia, Portugalia, Grecia și Ungaria, fiecare prezentându-și spectacolele iconice. În cazul în care vremea nu va ține cu organizatorii, spectacolele vor fi susținute în holul Teatrului Clasic.

Organizatorii

Festivalul Internațional de Teatru de Animație este organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul „Euromarionete” se bucură de sprijinul UNITER – Uniunea Teatrală din România. Selecționer al festivalului este Christian Caimacan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !