Europenii ne caută muncitorii

3Comentarii
Europenii ne caută muncitorii
ARAD – Locurile de muncă din agricultură, silvicultură dar şi alte domenii îi atrag pe arădeni.

De la începutul acestui an, europenii au reluat activităţile de căutare a muncitorilor români. La început a fost vorba despre oferte cu precădere în sectorul agricol, dar acum se caută şi muncitori în silvicultură. Mediatizările şi organizarea evenimentelor menite să îi trimită pe români în alte ţări pentru un loc de muncă, sunt organizate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin compartimentul EURES.

„EURES este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic European şi alte organizaţii partenere implicate pe piaţa muncii. Serviciile de bază ale EURES sunt cele de informare, orientare şi plasare, oferite atât angajatorilor, cât şi solicitanţilor de locuri de muncă interesaţi de piaţa europeană a muncii”, ne-a explicat Mihaela Jude, inspector în cadrul agenţiei.

Ultima ofertă pentru munca în străinătate vizează 200 de slujbe în Austria. „Informaţii privind condiţiile de muncă din Austria, dar şi viaţa din Ungaria şi posibilităţile de încadrare acolo se pot obţine de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Arad. Cert este faptul că în acest moment Austria cauztă 200 de muncitori, români în domeniul forestier”, a mai spus Jude. Practic este vorba de 100 de slujbe pentru operatori macara mobilă în industria forestieră şi alte 100 de job-uri pentru muncitori forestieri.

Pentru a-şi putea face bagajele şi a pleca în Austria, arădenii trebuie să cunoască limba germană, să aibă experienţă în domeniul forestier, dar şi să cunoască oprarea macarelelor mobile. Austriecii oferă contracte pe o perioadă de nouă luni, cazarea fiind inclusă, iar salariul brut va varia între 1.300 şi 1.400 euro. Până în acest moment au fost depuse 215 CV-uri, iar oferta este valabilă până la 31 martie.

JA-A.P

Mai multe locuri de munca in Arad.

Mai multe locuri de munca in Nadlac.

Mai multe locuri de munca in Ineu.

Mai multe locuri de munca in Pecica.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor