Eurovision vine la Arad!

De Diana Dutu
5Comentarii
Eurovision vine la Arad!
Oraşul nostru va găzdui, în ianuarie 2019, prima semifinală a Selecției Naționale pentru Eurovision Song Contest 2019.

ARAD. Anul viitor se marchează cea de a 20-a participare a României la faza Internațională a Eurovision Song Contest – cel mai mare concurs muzical din Europa. La inițiativa Televiziunii Române, prima semifinală a Selecţiei Naţionale pentru Eurovision va fi organizată la Arad, în luna ianuarie a anului viitor. Consilierii locali au aprobat în acest sens un proiect de hotărâre privind participarea Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, ca și coorganizator al evenimentului cultural „Semifinala Selecției Naționale pentru Eurovision Song Contest 2019”. Practic, s-a aprobat introducerea Semifinalei Eurovision în Calendarul Acţiunilor cultural-artistice şi sportive pentru anul 2019 ale Municipiului Arad, precum şi alocarea a 300.000 de lei în bugetul CMC, pentru acoperirea parţială a cheltuielilor de coorganizare a acțiunii (cheltuieli legate de afișe, invitații, badge-uri/ premii, obiecte promoționale, cheltuieli ocazionate de plata onorariilor, cheltuielile de prestări servicii necesare organizării evenimentului, cheltuieli de deplasare, respectiv transportul, masa și cazarea pentru juriu, concurenți, prezentatori şi scenarist).
„Ediția 2019 a semifinalei Selecției Naționale pentru Eurovision Song Contest constituie un bun prilej de promovare a imaginii Municipiului Arad, atât în ţară, cât şi în străinătate. Această acţiune poate fi folosită ca oportunitate de promovare pentru parteneriatele locale” – arată primarul Gheorghe Falcă în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre.
Potrivit convenţiei dintre părţi, Societatea Română de Televiziune se obligă „să realizeze pentru fiecare dintre concurenți intro și postcarduri care să valorizeze orașul gazdă prin imagini care să includă cele mai reprezentative locații, monumente și tradiții locale”. De asemenea, TVR va realiza campania de promovare & marketing pentru toate etapele Selecției Naționale in-house (pe toate canalele TVR, online-website, social media) prin parteneriate media și prin parteneriate comerciale.
Societatea Română de Televiziune mai are obligaţia de a face o campanie intensivă de promovare a televotului prin afișare de countdown și informații legate de vot pe toate platformele TVR în datele semifinalelor și a finalei. Desigur, TVR va suporta o parte din cheltuielile de organizare ale evenimentului, altele decât cele care vor fi acoperite din bugetul Centrului Municipal de Cultură Arad.
Foarte probabil, prima semifinală Eurovision va avea loc la Sala Polivalentă din Arad, pe 21 ianuarie 2019.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor