Evaluarea competențelor la BAC s-a încheiat

De Eugen Rogojan
1Comentariu
Evaluarea competențelor la BAC s-a încheiat
Pe 16 iunie a avut loc ultima probă de evaluare a competențelor elevilor înscriși la Examenul de Bacalaureat Național, sesiunea I 2017.

Început pe 6 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, prima parte a examenului de Bacalaureat s-a încheiat vineri, 16 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Cunoscute ca probele „orale”, evaluările competențelor s-au făcut la comunicare orală în limba română, limba maternă – după caz, într-o limbă de circulație internațională și competențe digitale.

Rezultate

La limba română, din 2486 de candidați înscriși, 525 au obținut nivelul avansat, 1692 experimentat și 225 mediu. În cazul celor evaluați la limba maternă, din 94 înscriși, 93 au fost prezenți, aceștia obținând rezultatele experimentat – 93 de elevi, avansat – 19 candiați, un singur candidat fiind notat cu nivel mediu.

La proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională au fost înscriși 2228 de candidați. În cazul probei de evaluare a competențelor digitale, din totalul de 2057 de elevi înscriși, 1996 au fost prezenți. Dintre aceștia, 263 au obținut nivelul de utilizator experimentat, 448 avansat, 778 mediu, 312 începător, iar 195 de candidați nu au reșit să obțină punctajul minim.

Un singur incident

Un singur elev a fost eliminat din examen în cadrul probelor de evaluare a competențelor digitale și de comunicare. Este vorba despre un elev al Liceului cu Program Sportiv din Arad căruia i-a sunat telefonul în timpul examenului, chiar în prima zi a evaluărilor.

Bac-ul continuă

Pe 26 iunie încep probele scrise ale Examenului de Bacalaureat Național, cu proba la Limba și literatura română. Acestea continuă cu proba la Limba și literatura maternă, pe 27 iunie, proba obligatorie a profilului, pe 28 iunie și proba la alegere a profilului, pe 30 iunie.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 16, urmând ca în aceeași zi, până la ora 20, să se depună constestațiile. Acestea vor fi rezolvate în perioada 6-9 iulie, iar pe 10 iulie 2017 vor fi afișate rezultatele finale ale Examenului de Bacalaureat Național, Sesiunea iunie-iulie 2017.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor