Evaluarea Națională la matematică s-a încheiat. 284 de elevi au „chiulit”

De Eugen Rogojan
Evaluarea Națională la matematică s-a încheiat. 284 de elevi au „chiulit”
Mulți dintre absolvenții de clasa a VIII-a au avut astăzi parte de ultimul examen de la finalul ciclului gimnazial: evaluarea națională la matematică.

Din cei 3.164 de elevi înscriși la proba desfășurată astăzi, 13 iunie, în școlile arădene, doar 2.880 au fost prezenți în sălile de clasă.

Cu o dificultate medie, examenul la matematică al absolvenților de clasa a VIII-a s-a desfășurat, în județul Arad, în 94 de centre de examen. Primul subiect a fost de dificultate scăzută, verificând cunoștințele de bază ale elevului. Cu 30 de puncte în total, subiectul I are șase exerciții de calcul simplu, care presupune însă respectarea ordinii efecturăii operațiilor matematice.

Cel de-al doilea subiect le-a cerut elevilor să deseneze și să numeroteze un cub, să rezolve o problemă de divizibilitate cu număr prim, de reprezentat graficul unei funcții, dar și o expresie cu o necunoscută ce trebuia redusă la un număr real. La fel ca primul, și cel de-al doilea subiect are 30 de puncte. Tot atâtea are și subiectul al treilea, unde elevii au avut de rezolvat probleme de geometrie plană și geometrie în spațiu, fiecare cu mai multe subpuncte. Din oficiu au fost acordate zece puncte.

Aproape de final

Prin încheierea examenului de astăzi, aproape toți elevii de a VIII-a au scăpat de evaluarea națională, rămânând deocamdată doar cu grija aflării rezultatelor și, mai apoi, cu rezultatele repartizării la liceu. Ceva mai puțin norocoși sunt cei care au ca limbă maternă o alta decât româna, care vor avea de susținut încă un examen, mâine. Examenul de Evaluare Națională la Limba și literatura maternă pentru elevii de clasa a VIII-a în anul școlar 2017-2018 va avea loc mâine, 14 iunie, iar în județul Arad se va desfășura în zece centre de examen.

Calendarul

Conform calendarului de desfășurare a examenului, primele rezultate vor fi publicate marți, 19 iunie, până la ora 12. Între 14 și 19, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, ce vor fi soluționate în următoarele două zile. Rezultatul final va fi afișat pe 23 iunie, sâmbăta. După examen urmează completarea fișelor de admitere la liceu, între 29 iunie și 3 iulie, repartizarea computerizată făcându-se pe data de 9 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !