Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor

De Vasile Filip
Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor
S-au constituit 27 de comisii de evaluare, dintre care 13 în municipiul Arad şi 14 în judeţ.

În perioada 23 februarie – 16 martie s-a desfăşurat evaluarea psihosomatică a preşcolarilor care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2016.

După cum ne-a informat prof. Laura Nădăban, inspector şcolar purtător de cuvânt la IŞJ, „la nivelul judeţului Arad s-au constituit 27 de comisii de evaluare, dintre care 13 în municipiul Arad şi 14 în judeţ. Dintre aceste comisii, trei au fost destinate evaluării în limba maghiară, dintre care una în oraş şi două în judeţ, totodată a existat și un centru pentru evaluarea minorității slovacă”.

Pe întreaga perioadă a evaluării, toţi profesorii consilieri şi profesorii logopezi din cadrul CJRAE Arad au fost implicaţi în acest proces. Pe lângă aceste cadre didactice au mai fost implicate și 18 cadre didactice de specialitate din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu și Școala Specială Gimnazială Vărădia de Mureș. Astfel, efectivul comisiilor de evaluare a fost compus din 30 profesori consilieri, 14 profesori logopezi şi 18 profesori psihopedagogi şi profesori de sprijin.

În perioada evaluării la nivelul judeţului Arad au fost evaluaţi 653 copii. Dintre aceştia 610 au primit recomandare pentru a se putea înscrie în clasa pregătitoare, iar 43 au primit recomandarea de a urma grupa mare la grădiniţă.

Centru de evaluare

În continuare, la nivelul județului Arad, prin CJRAE Arad va funcționa un centru de evaluare psihosomatică, la sediul CJRAE Arad, str. Gheorghe Barițiu, nr. 16 unde vor continua evaluările psihosomatice pentru cazurile speciale care din motive obiective nu s-au putut prezenta pentru efectuarea evaluării psihosomatice. Părinții copiilor aflați în această situație, vor depune în scris o solicitare, însoțită de documente justificative (care atestă cauza neefectuării/neprezentării la evaluarea psihosomatică) la serviciul secretariat din cadrul CJRAE Arad. După analizarea situației, copilul va fi programat pentru efectuarea evaluării psihosomatice.

Reevaluare după 6 luni

Copiii care au primit aviz negativ pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la solicitarea scrisă a părinților pot fi reevaluați după 6 luni, de la prima evaluare. Astfel, după data de 01.08.2016, părinții acestei categorii de copii vor depune la sediul CJRAE Arad o solicitare scrisă pentru reevaluare, însoțită de o copie a recomandării inițiale. După analizarea situației, copilul va fi programat pentru efectuarea evaluării psihosomatice.

Informaţii

Pentru eventuale informații suplimentare privind evaluarea psihosomatică, părinții sau cadrele didactice se pot adresa telefonic echipei CJRAE Arad, tel. 0257.214570.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !