Evaziune fiscală de milioane de lei la Arad

De Ioana Costas
6Comentarii
Evaziune fiscală de milioane de lei la Arad
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au descoperit mecanismul unei evaziuni fiscale cu un prejudiciu ce se ridică la milioane de lei.

Inculpaţii sunt doi administratori de firme. Primul a retras fără drept bani din conturile societăţii al cărei administrator era şi a plătit un credit al altei firme, prejudiciul ridicându-se la peste 600.000 de lei, acelaşi administrator, timp de aproape trei ani a micşorat nejustificat orele de muncă prestate de angajaţii societăţii şi evidenţierea unor concedii medicale nereale în pontaje şi în statele de plată. În acest caz prejudiciul s-a ridicat la peste 550.000 de lei. Totodată, procurorii au mai descoperit că bărbatul, în calitate de administrator de societate comercială a evidenţiat operaţiuni comerciale nereale în evidenţa contabilă a firmei, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de peste 1.200.000 de lei.

Prejudiciul
„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul B.A.T., în calitate de administrator de drept şi de fapt al unei societăţi comerciale, în perioada 2010-2012, a retras fără drept sume de bani din conturile societăţii şi a plătit din încasările acesteia un credit al altei firme, cauzând un prejudiciu total societăţii administrate în valoare de 601.235,20 de lei. Totodată, în perioada decembrie 2009 – octombrie 2012, în aceeaşi calitate de administrator de drept şi de fapt al societăţii comerciale, a determinat micşorarea nejustificată a orelor de muncă prestate de angajaţii societăţii şi evidenţierea unor concedii medicale nereale în pontaje şi în statele de plată, cauzând un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 558.161 de lei. Din probele administrate a mai reieşit că inculpatul B.A.T., în calitate de administrator de societate comercială, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, în perioada 2010 – 2011, operaţiuni comerciale nereale, fiind cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 1.277.553 de lei (din care 870.379 de lei – TVA şi 407.174 de lei – impozit pe profit)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Bani pentru facturi fictive
În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea administrator de firmă, procurorii au reţinut că „inculpatului S.A.D., în calitate de administrator de drept şi de fapt al unei societăţi comerciale, în perioada iulie – noiembrie 2011, a emis facturi în valoare totală de 1.967.065 de lei către societatea comercială administrată de inculpatul B.A.T., în condiţiile în care toate aceste facturi sunt aferente unor operaţiuni fictive, iar facturile au fost înregistrate în contabilitatea firmei beneficiare, fiind cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 530.004,6 lei (din care 380.723 de lei-TVA şi 149.281,6 lei – impozit pe profit”.

Infracţiunile
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad l-au trimis în judecată pe B.A.T. pentru infracţiunile de folosire fără drept a creditului social şi evaziune fiscală, iar pe S.A.D. pentru infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală. Dosarul va fi soluţionat de Tribunalul Arad.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor