Evaziune fiscală prin circuite financiare

2Comentarii
Evaziune fiscală prin circuite financiare
ARAD – O întreagă reţea de fraudare a bugetului statului a fost depistată şi anihilată de Garda Financiară.

O fraudă de peste 1.900.000 lei a fost depistată de către Garda Financiară Arad în urma mai multor controale efectuate la o societate comercială cu sediul în Arad. Comisarii GFA au descoperit o adevărată reţea de firme înfiinţate doar pentru a putea prejudicia bugetul statului.

„În prima fază s-a făcut verificarea activităţii ANAD EURO SPIDER SRL cu sediul social declarat în Arad, stabilindu-se că în evidenţa contabilă nu au fost înregistrate operaţiunile economice efectuate în perioada 2007-2008, acţiune prin care societatea s-a eschivat de la plata taxelor şi impozitelor către stat. Mai mult, fostul administrator al societăţii a declarat date fictive cu privire la sediul social al firmei cu scopul de a împiedica efectuarea verificărilor financiare şi pentru a ascunde patrimoniul societăţii”, a spus directorul coordonator al GFA, Anton Pop.

Milioane neevidenţiate

Părţile sociale deţinute de către primul administrator au fost cesionate unui asociat din Teleorman, acesta din urmă decizând să nu dea curs invitaţilor comisarilor Gărzii Financiare în vederea prezentării documentelor justificative şi contabile ale societăţii. Parternerii de afaceri ai agentului economic cu care acesta a derulat operaţiuni economice needenţiate au fost determinaţi pe baza datelor obţinute de la organele fiscale privind declararea de către agenţii economici înregistraţi în scopuri TVA. „Valoarea totală a veniturilor stabilite ca nefiind înregistrate în contabilitate este de 4.935.673 lei, iar în conturile bancare s-a încasat de la clienţi cu titlu de avansuri suma de 1.307.639,4 lei. În aceste condiţii prejudiciul adus statului este de 1.936.269 lei”, completează Pop.

Cât despre făptuitori, GFA precizează că aceştia sunt Bogdan Popescu (primul administrator) şi Irinel Florin Sarău (asociatul din Teleorman).

„Din verificările realizate împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad am descoperit că, în fapt, era vorba despre un circuit financiar şi comercial, prin care se achiziţionau bunuri, în general cereale”, conchide Anton Pop. În vederea stabilirii aspectelor privind existenţa sau nu a faptelor de evaziune fiscală, GFA a sesizat organele de cercetare penală.

JA-A.P.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor