Eveniment de excepție la Agrișul Mare

De Simion Todoca
3Comentarii
Eveniment de excepție la Agrișul Mare
Luni, 9 aprilie, în a doua zi a Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, la biserica din Agrișul Mare, Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova și Simona Stan, consilier județean PNL, au ridicat un parastas pentru sufletele celor care au fost Părintele Romul Motorca și Nicolae Păușești.Slujba Parastasului a fost urmată de sfințirea Crucii și a mormântului Parintelui Motorca, din curtea bisericii. Curte care s-a dovedit neîncăpătoare pentru oamenii veniți să-i aducă un omagiu părintelui Motorca, dar și unei alte personalități a localității, Nicolae Păușești.

„Ziua de astăzi dorește să aducă în prim-planul conștiinței noastre colective două mari personalițăți ale satului nostru cu care ne mândrim și cărora avem nenumărate motive să le mulțumim nu doar pentru ceea ce au făcut pentru generațiile care le-au urmat , dar mai ales pentru modelul principial de viață pe care l-au urmat.Părintele Motorca este cel care a ctitorit și construit monumentala biserică a Agrișului Mare în nu mai mult de doi ani, un emerit care a fost decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Ofițer”, a declarat Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova.

„Am onoarea de a face o mică incursiune în timp pentru a aminti doar câteva din realizările lui Nicolae Păușești.Astfel, în cei 76 de ani de viață a construit două școli, a înființat o universitate populară la Arad, a eradicat o epidemie de tifos, a fost decanul Baroului Arad,a fost viceprimar al Aradului,a fost președintele Partidului Național Liberal filiala Arad în anul 1946 precum și senator, a fost un apărător al drepturilor omului suferind astfel represaliile comuniste . Filiala Arad al Partidului Național Liberal a fost în mâinile unui om ce a facut cinste brătienilor,un om care și-a pus în slujba comunității intelectul,sufletul și caracterul său.În anul Centenarului Marii Uniri , noi, ca oameni politici, avem obligația morală și istorică să aducem în atenția publică adevaratele modele de conduită politică, intelectuală și umană”, a declarat Simona Stan, consilier județean PNL Arad.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor