Excelenţa în afaceri, recompensată la Expo

De Diana Dutu
Reactualizat la:
5Comentarii
Excelenţa în afaceri, recompensată la Expo
© FOTO: Iza Pal
Lume multă, selectă şi o atmosferă exclusivistă la ediţia din acest an a Galei Mediului de Afaceri Arădean.

Cei mai performanţi antreprenori arădeni au fost premiaţi joi seara, la Expo, în cadrul evenimentului organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, care a durat nu mai puţin de cinci ore.

„Gala Mediului de Afaceri Arădean este un eveniment dedicat deceniului nostru în Uniunea Europeană, care a produs mutații semnificative în configurația industrială a Aradului. Astăzi, 90% dintre primele zece mari exportatoare arădene sunt multinaționale; 90% dintre primele zece cele mai profitabile companii sunt multinaționale; 80% dintre primii zece cei mai mari angajatori sunt companii multinaționale. Asta, în perspectiva celui de-al doilea deceniu al României în UE avem o importantă temă de reflecție cu privire la echilibrarea raportului de forțe prin dezvoltarea afacerilor locale” – a subliniat Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad, în deschiderea Galei.

Economia Aradului, în cifre

Gheorghe Seculici a mai precizat că, potrivit statisticii oficiale, economia arădeană a făcut un pas important anul acesta. Domeniul serviciilor a crescut de la 1.961 lei la 2.354. Salariul mediu net a crescut de la 1.623 lei în iunie 2015 la 1.903 lei în iunie 2016. Valoarea cifrei de afaceri a întreprinderilor cu activitate principală de industrie (piaţa internă şi piaţa externă) a înregistrat în perioada 1 ianuarie -30 iunie 2016 o creștere de 12,4% comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent. În această primăvară, exportul județului s-a ridicat la 1,1miliarde de euro, iar importul la 983 de milioane de euro. Drept urmare, la nivelul judeţului s-a înregistrat un excedent comercial de 155 de milioane de euro.

„Aceștia sunt cei mai buni indicatori de performanță ai activității dvs., dincolo, desigur, de profitul realizat de afacerile pe care le conduceți. Această rentabilitate se regăsește, în statistica Aradului și, sper, în banii din buzunarele angajaților dvs.” – a spus Gheorghe Seculici adresându-se celor peste 500 de oameni de afaceri prezenţi la Gală.

Program artistic

În cadrul evenimentului de joi seara, de la Expo, echipa Ballroom Dance din Arad, care de zece ani participă la fiecare Top al Firmelor, a fost din nou prezentă cu două reprize de dans de societate. La final, atmosfera a fost animată de trupa arădeană Records.

Taguri: , , , , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor