Excelenţa Sa Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României în Ungaria, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”

De Vasile Filip
Excelenţa Sa Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României în Ungaria, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”
Casa Universitarilor și Studenților din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a găzduit, marți, 26.05.2015, întâlnirea oficială a Excelenţei Sale Alexandru Victor Micula, Ambasadorului României în Ungaria, cu conducerea UVVG, reprezentată prin prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, care i-a prezentat oaspetelui ultimele acțiuni ale UVVG și a transmis mesajul d-nei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci.

Excelența Sa Victor Micula, ambasadorul României în Ungaria, a subliniat: „Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad este în rețeaua diplomatică românească din Ungaria, atât pe lina întăririi colaborării între instituțiile academice ale celor două țări, dar mai ales în programele de sprijinire și păstrare a identităţii culturale și etnice a românilor din Ungaria. Programele de studii pe care le oferiți etnicilor români din Ungaria, sunt foarte de generoase, contează enorm și vin în sprijinul eforturilor comunității de a-și păstra identitatea. Sperăm ca și în continuare să beneficiem de sprijinul dumneavoastră. Această legătură nu a început cu mine, predecesoarea mea a beneficiat, de asemenea, de sprijinul Universităţii. Sunt convins că și succesorii mei, la Budapesta, vor continua să beneficieze de generozitatea dumneavoastră”.

„Universitatea noastră a fost onorată astăzi de vizita domnului ambasador al României la Budapesta, Excelența Sa Victor Micula. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o la Casa Universitarilor, i-am acordat, din partea Senatului Universității noastre, „Medalia jubiliară de aur” cu prilejul împlinirii a 25 de ani de existență a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, pentru aportul pe care Ambasada de la Budapestea, în colaborare cu Consulatele de la Gyula și de la Szeged, l-au adus în strângerea relațiilor cu Universităţile din Ungaria, în cadrul unor programe transfrontaliere și a derulării unor proiecte de cercetare. Totodată, Excelența Sa, Alexandru Victor Micula, Ambasadorului României în Ungaria, a susţinut o conferință, în fața studenților Universităţii noastre și a efectuat o vizită la Institutul de Științe ale Vieții pentru a se informa asupra posibilităților de a deschide noi nișe de colaborare cu Universităţile din Ungaria”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !