Exchange SRL sub lupa OJPC Bihor

2Comentarii
Exchange SRL sub lupa OJPC Bihor
Începând din noiembrie 2005, casele de schimb valutar nu mai au voie să practice comisioane. Sau, dacă le practică, acestea trebuie să fie incluse în cursul afişat. Unii valutişti au găsit însă soluţia pentru a profita de neatenţia cumpărătorilor, afişând cursuri duble.

Pentru sume mai mari de 200 milioane de lei vechi şi mai mici de 200 milioane de lei vechi. Majoritatea clienţilor nu studiază însă până la capăt oferta caselor de schimb şi cad în plasă. Observă de abia după ce au schimbat banii, dar atunci este prea târziu.

Numeroasele reclamaţii i-au făcut pe inspectorii OJPC Bihor să reacţioneze şi să sancţioneze respectivele case de schimb valutar. Reclamaţia unui consumator care dorea să schimbe o sumă mai mare de 200 milioane de lei vechi a scos tărăşenia la iveală.

Potrivit Cristianei Bigan, directorul executiv al OJPC Bihor, omul a fost păcălit în aşa fel încât suma i-a fost schimbată la cursul nefavorabil lui. „Am mers la casa de schimb valutar Exchange cu Garda Financiară în urma reclamaţiei primite. Au fost sancţionaţi cu 170 milioane de lei vechi şi am dispus concomitent interzicerea afişării a două cursuri de schimb”, ne-a informat Cristiana Bigan.

Recidivează

Directorul OJPC Bihor a mai precizat că în caz că nu se va afişa un singur curs, oficiul va aplica o nouă amendă cuprinsă între 5 şi 30 milioane de lei vechi, pentru practici comerciale abuzive. La a treia sancţionare se va dispune suspendarea activităţii pe trei luni. „Legea nr. 88 spune că trebuie să afişeze cursul, nu cursurile de schimb valutar. Dacă doreşte să acorde facilităţi, poate să negocize cu clienţii”, a adăugat Bigan.

Vineri, Exchange afişa în continuare cursuri duble. Cristiana Bigan ne-a informat că inspectorii OJPC Bihor sunt pe teren şi au în vedere şi descinderea la casa de schimb valutar respectivă.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor