Excluderea din barou, definitivă

De Ioana Costas
2Comentarii
Excluderea din barou, definitivă
Curtea de Apel Cluj a luat o hotărâre definitivă în cazul avocatului Gheorghe Coțofană, exclus din Baroul Arad.

Avocatul Gheorghe Coțofană a fost exclus din Baroul Arad după ce a fost condamnat de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare cu suspendare – stabilindu-se o perioadă de încercare de 7 ani – pentru infracțiunea de evaziune fiscală – prejudiciul ridicându-se la 102.000 euro – în varianta agravată, la sfârșitul anului 2014. Atunci, Curtea de Apel București, hotăra: „condamnă pe inculpatul Coțofană Gheorghe la pedeapsa principală de 4 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în variantă agravată. Admite acţiunea exercitată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală şi obligă pe inculpat să plătească acesteia, cu titlu de daune materiale, suma de 594.590,5 lei, plus obligaţiile fiscale accesorii, datorate şi calculate, potrivit Codului de procedură fiscală, începând cu data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data executării integrale a plăţii. Instituie sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului, în vederea garantării plăţii daunelor anterior menţionate, până la concurenţa valorii lor, această măsură, care este executorie de la data pronunţării hotărârii, urmând să fie adusă la îndeplinire de către ANAF. Cu drept de apel”.

Decizia CA Cluj

Decizia instanței bucureștene a fost atacată de avocat, cu apel, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța a respins apelul avocatului ca fiind nefondat, decizia fiind definitivă. Baroul Arad a decis excluderea avocatului în urma condamnării, considerându-l nedemn de a mai exercita calitatea de avocat, dispunând radierea acestuia din Tabelul Avocaților. Gheorghe Coțofană a solicitat anularea actului administrativ prin care a fost exclus din Baroul Arad, cauza ajungând la Curtea de Apel Cluj. În 22 mai 2017, instanța clujeană a hotărât: „respinge cu majoritate contestaţia în anulare declarată de contestatorul C.G. împotriva deciziei civile nr. 235 din 02.02.2017 pronunţată în dosarul Curţii de Apel Cluj pe care o menţine în întregime. Decizia este definitivă şi executorie. Cu opinie separată a d-nei jud. T.F. în sensul admiterii contestaţiei, anularea deciziei şi fixarea termenului pentru soluţionarea recursului”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor