Execuție ANAF la „palat”

De Diana Dutu
15Comentarii
Execuție ANAF la „palat”
Din cauza unor datorii la stat, proprietarii unei case țigănești nefinalizate din Pârneava sunt executați silit, iar imobilul e scos la vânzare la jumătate de preț.

Unul dintre „palatele” construite în Pârneava este vândut la licitație de ANAF. Locuitorii cartierului cunosc prea bine construcția de pe strada Oituz, pentru că arată ca abandonată de foarte mulți ani. Imobilul a fost ridicat de o familie de romi, conform unor vecini, însă aceștia nu prea mai sunt văzuți prin zonă, fiind probabil plecați în străinătate.

Din cauza unor datorii mari acumulate la stat de către doi dintre proprietarii imobilului, ANAF a decis executarea silită a acestora. „Palatul” a fost scos la licitație prima dată cu câteva luni în urmă, dar nu s-a prezentat nimeni interesat. Ar fi și greu să se găsească un client, pentru că nu tot imobilul este vândut de autorități, ci doar trei sferturi, adică atât cât dețin doi membri ai familiei care au datoriile la stat. Astfel, cine ar cumpăra, ar trebui să împartă acea casă cu unul dintre proprietarii actuali, care deține un sfert.

ANAF organizează a patra licitație, în speranța că cineva interesat se va prezenta. Și prețul a fost redus considerabil, de la aproape 300.000 de lei, la 146.884 de lei, adică jumătate din suma inițială.

Licitația va avea loc în 17 octombrie, ora 15,00, la sediul Finanțelor Publice, iar până atunci autoritățile fiscale îi invită „pe cei care pretind vreun drept” asupra imobilului să se prezinte înainte de ziua vânzării.

În tot orașul există clădiri similare ale romilor care nu au fost finalizate, concentrate mai ales în Pârneava și în zona veche a Aradului, respectiv între Boul Roșu și Alfa. Mulți dintre romi și-au ridicat palate și au plecat din țară, iar clădirile fie sunt goale tot anul, fie sunt folosite ocazional, în perioadele în care proprietarii vin acasă. Spre nemulțumirea locuitorilor acestor zone, șantierele nu au nicio perspectivă să fie închise în următorii ani.

 

exe2

exe01

exe02

exe0315Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor