Exemplu de urmat: şi-a donat salariul de primar!

De Daniel Scridon
14Comentarii
Exemplu de urmat: şi-a donat salariul de primar!
Gestul a fost făcut de Irina Onescu, primar al comunei Petriş din judeţul Arad pentru un proiect generos: „Şcoala din vise” de la Petriş.

După ce a devenit cunoscută opiniei publice prin mai multe proiecte, dar şi refuzul de a intra în vreun partid politic, în ciuda tentativelor de cumpărare, Irina Onescu (32 ani) recidivează. Conform anunţului făcut chiar de ea pe Facebook, şi-a donat salariul pe o lună pentru un proiect generos: „Şcoala din vise” de la Petriş. Este vorba despre suma de 4 000 lei, salar crescut cu … 100 lei, în urma aplicării Legii salarizării unitare.

Prin această campanie, primarul doreşte să cumpere mobilier şcolar, computere, materiale didactice, dar şi să demareze lucrări de reamenajare şi să construiască un teren de sport. „Eu donez oficial un salariu de primar pentru «Şcoala din vise» de la Petriş! Pentru ai mei frumoşi şi simpatici şi isteţi copii, pe care îi iubesc şi care îmi aduc mereu zâmbetul pe buze. Fondurile strânse vor fi utilizate exclusiv pentru realizarea obiectivelor campaniei „Şcoala din vise“, respectiv pentru renovarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale „Sabin Drăgoi“ din Petriş, judeţul Arad. Sponsorizările în produse, materiale sau servicii sunt la fel de binevenite… Copiii sunt cuminţi, frumoşi şi ambiţioşi, merg cu entuziasm la şcoală şi visează să devină constructori, poliţişti sau… ninja. Într-o comunitate rurală în care natalitatea este în continuă scădere, iar resursele pentru dezvoltare sunt limitate, noi căutăm să le creăm celor mici condiţii pentru a beneficia de o educaţie cât mai bună, pentru a visa neîngrădiţi şi mai apoi pentru a-şi transforma visele în realitate. Împreună cu Asociaţia Culturală Intuition Events, lansăm campania «Şcoala din Vise»“, spune Irina Onescu, care, astfel vrea să aducă un zâmbet pe chipul celor 100 elevi care frecventează şcoala din localitatea situată la 100 km de municipiu.

De asemenea, primarul a postat pe Facebook şi unde se fac donaţiile. Astfel, donaţiile se fac pentru Asociaţia Culturală Intuition Events, IBAN: RO62 BTRL RONC RT03 9574 6901, cu detalii de plată: donaţie „Şcoala din vise“.

„Vreau o casă la Petriş“

Un alt proiect interesant de care se ocupă primarul independent Irina Onescu este „Foaie verde de măcriş, vreau o casă la Petriş“, o campanie de repopulare a comunei, prin găsirea unei utilităţi pentru cele 50 de case nelocuite din zonă. Irina Onescu se află la primul mandat de primar şi a câştigat alegerile ca independent. În 2011, a decis să se stabilească definitiv în localitatea arădeană, care i-a cucerit inima în vizitele făcute anterior. Şi-a continuat afacerile de aici, devenind organizator de evenimente, în special festivaluri de muzică. Irina Onescu a decis să candideze în urma tragediei din Clubul Colectiv.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor