„Expoziţie” a autospecialelor pompierilor în faţa Primăriei

De Ioana Costas
„Expoziţie” a autospecialelor pompierilor în faţa Primăriei
Sunteţi curioşi să vedeţi şi să aflaţi cum funcţionează o autospecială a pompierilor? Acum aveţi ocazia de a afla deoarece, zilnic, pe platoul din faţa Primăriei Arad, va fi expusă câte o autospecială de intervenţie în situaţii de urgenţă, iar pompierii, prezenţi şi ei, vor explica curioşilor cum funcţionează şi ce face ea – totul fiind un preambul la Ziua Pompierilor din România din 13 septembrie.

Ce s-a întâmplat în acea zi de 13 septembrie 1848? Trebuie menţionat că ziua de 13 septembrie reprezintă o dată de referinţă a pompierilor din România şi este ziua în care prin pompierii au dat dovadă de eroism cu arma în mână în Bătălia de la Dealul Spirii. „Ca în fiecare an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Vasile Goldiş> al judeţului Arad, continuator al tradiţiilor Grupului de Pompieri <Vasile Goldiş> Arad organizează diferite evenimente pentru a marca importanţa acestei zile. În colaborare cu Primăria Municipiului Arad şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, s-a organizat expoziţia de tehnică veche folosită de către pompierii voluntari din judeţul Arad. Astfel, începând din 6 septembrie, zilnic, alături de tehnica de epocă, pe platoul din faţa Palatului Administrativ va fi prezentată zilnic câte o autospecială de intervenţie de generaţie nouă, iar colegii de la inspecţia de prevenire vor efectua instructaje şi vor distribui pliante cu reguli de comportament în diferite situaţii de urgenţă”, a declarat căpitanul George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.
Marţi, 13 septembrie, ora 10:00, va avea loc la sediul inspectoratului ceremonialul militar şi avansările în grad, urmate de demonstraţii şi prezentări de tehnică în cadrul programului „Porţi Deschise”, când toţi arădenii interesaţi pot călca pragul inspectorului. Iar de la ora 12:00 la Primăria Arad vor avea loc prezentări cu tematică specifică Zilei Pompierilor din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !