Expoziţie de carte rară, „Amor et erotisme”, la Sala Clio

De Adriana Barbu
1Comentariu
Expoziţie de carte rară, „Amor et erotisme”, la Sala Clio
© Afişul evenimentului
Aproximativ 100 de tipărituri având ca tematică erotismul vor fi prezentate în cadrul expoziției care se deschide joi, 20 octombrie, la ora 17.00, în Sala ”Clio” a Complexului Muzeal Arad.

Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” Arad găzudieşte la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad o expoziție de carte rară de secol XVIII, cu tema literatura erotică a sec. XVIII, un „element de civilizație”. „Aceasta se scria la persoana întâi, în formă de epistole, dialoguri sau manuscrise secrete, ascunse cu grijă, pentru că țineau, se înțelege, de viața privată. Odată cu afirmarea Eu-lui, în «Epoca Luminilor», acest gen de texte sunt descoperite, privatul devine comun și lectura se democratizează. Apar romanele de dragoste, scrise în limbaj care galant, care «îndrăzneț» până la «obscen». «Nici unul din marii scriitori din sec. al XVIII-lea nu se sustrage ispitei erotice» (Jean Marie Goulemot). În expoziția de carte erotică rară în limba franceză, pe care o propune Biblioteca Județeană «Alexandru D. Xenopol» Arad, intitulată «Amour èt erotisme», se reunesc scriitori de gen ca: Restif de La Bretonne, Choderlos de Laclos, Voltaire, regina Marguerite de Navarre, Denis Diderot, La Fontaine, Jean –Baptiste de Boyer”, este invitaţia curatorilor acestui eveniment aparte de la bibliotecă.

Şi tot ei amintesc faptul că „personajele centrale ale acestor scriitori sunt feminine, eroine care își caută fericirea aventurându-se în căutări erotice, împotrivindu –se astfel rigorilor, sociale și religioase, moralei, societății patriarhale”.

Expoziția, conținând aproximativ 100 de tipărituri, având ca tematică erotismul, se va deschide joi, 20 octombrie 2016, la ora 17.00, în Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad, din strada Horia. Curatorul acesteia este bibliotecar Adriana Czibula.

Exponatele pot fi admirate în perioada 20- 28 octombrie, de luni până vineri, între orele 9.00-17.00.

3 expozitie1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor