Expoziţie delicioasă şi strălucitoare la Tokio

Expoziţie delicioasă şi strălucitoare la Tokio
La Tokio, în Japonia, s-a deschis o expoziţie a celor mai cunoscuţi designeri de diamante din lume. Sub titlul generic : Diamantele : Miracolul Naturii, sunt prezentate 17 piese de excepţie.

Aceste creaţii au putut fi văzute până acum în mai multe colţuri ale lumii. Capitala Japoniei este ultima etapă a unui turneu mondial care a început în 2004 la veneţia şi care a cuprins India, Spania, Hong Kong, Taiwan şi Canada.

Piesa de rezistenţă este Tortul de Crăciun cu Diamante , care este decorat cu 223 de pietre preţioase, care au în total aproape 170 de carate.

Desertul a fost realizat de cofetarul şef al unui hotel de lux din Tokio, care a desenat la proiect şase luni şi l-a pus în practică în 30 de zile. Tortul de fructe este acoperit cu glazură şi, dacă dai la o parte diamantele, este perfect comestibil. Va fi vândut de Crăciun cu un preţ de pornire de 1,65 de milioane de dolari.

La expoziţie va fi prezentat şi unul dintre cele mai vechi diamante din lume, care datează de peste trei miliarde de ani.