„Expresii în alb-negru”

De Vasile Filip
Afişul evenimentului
Afişul evenimentului
Vernisajul expoziţiei Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova va avea loc la sala „Clio”.

La invitaţia Foto Club Arad, Fotoclubul „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova deschide, la sala „Clio”, expoziţia „Expresii în alb-negru” – In memoriam dr. Horia Pârvănescu.

Cele 37 de imagini au ca temă comună portretul alb-negru, iar cei 11 autori sunt: Mircea Anghel A.FIAP, Rodica Anghel, Rucsandra Călin, Livia Corcoveanu, Gabriel Filip, Alexandra Fira, Valeriu Nedelcu, Horia Pârvănescu,

Virginia Rădulescu, Anca Roşu, Dochiana Stoican Art. AAFR.

Fotoclubul craiovean

Asociaţia Fotoclubul „Mihai Dan-Călinescu”, cu personalitate juridică, a luat fiinţă pe 23 aprilie 1999, pe lângă Cercul Militar din Craiova, ca membri fondatori având doar 12 împătimiți de fotografie.
„Încă de la înfiinţare – spune Mircea Anghel A.FIAP, preşedintele Fotoclubului craiovean – am organizat un curs de Tehnică şi Artă Fotografică, pe care l-au absolvit până în prezent 700 de tineri (32 de promoţii), care au constituit şi «pepiniera» viitorilor artişti fotografi din cadrul fotoclubului. Dintre aceştia 20 de tineri sunt studenţi ori au absolvit facultăţi cu profil foto în ţară, în Anglia sau în Franţa.

Membrii fotoclubului au participat la foarte multe saloane naţionale şi internaţionale de fotografie, precum şi la expoziţii individuale şi de grup, atât în ţară cât şi peste hotare, obţinând numeroase diplome, premii şi medalii dar și foarte multe lucrări acceptate.

În cadrul Galeriilor de Artă ale fotoclubului se vernisează o expoziţie la 2-3 săptămâni, fiind gazde atât ale artiştilor fotografi români, cât şi ale artiştilor fotografi din afara graniţelor ţării. Avem foarte multe relaţii bilaterale cu fotocluburile din ţară şi din străinătate, precum şi cu artişti fotografi individuali români şi străini.

Fotoclubul organizează bienal Salonul Naţional de Artă Fotografică “Mihai Dan-Călinescu”, aflat la a 6-a ediţie, care a avut participanți și din afara granițelor României (Italia și Republica Moldova) iar în acest an vom coopta fotografi din toate țările vecine României.

Am organizat numeroase expoziţii de fotografie cu caracter caritabil (expozitiile anuale ale dr. Horia Pârvănescu – decedat de curând), fondurile fiind destinate pentru premierea copiilor olimpici din judeţul Dolj, dar şi alte expoziţii ale membrilor fotoclubului, ale căror fonduri au fost donate unor clinici din cadrul Spitalului Judeţean.
În cadrul fotoclubului se desfășoară foarte multe workshop-uri de fotografie, atât la sediu (pe diferite teme și tematici) cât și în zonele din apropierea noastră, în alte zone ale țării și chiar în străinătate.
O parte dintre membrii fotoclubului au fost invitaţi să participe ca membri ai juriului la diferite saloane naţionale şi internaţionale de fotografie.
Membrii fotoclubului participă de peste 8 ani la acţiuni de voluntariat, în special cu persoane cu dizabilităţi de vorbire (Liceul Beethoven) precum şi cu persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova şi a Penitenciarului de Minori din Craiova,
Organizăm work-shop-uri de fotografie în zona noastră geografică, dar şi în zonele învecinate, incusiv în afara granițelor țării, împreună cu firmele de comercializare a materialelor fotografice.
Deţinem o expoziţie permanentă de aparate foto de colecţie şi un laborator foto analogic, în perfectă stare de funcţionare, cu care cursanţii noştri lucrează fotografie analogică. Fotoclubul dispune și de o bogată colecție de cărți de fotografie și reviste de specialitate românești și străine pe care le studiază atât membrii fotoclubului nostru cât și cursanții cursului de fotografie.
Întalnirile membrilor fotoclubului au loc bilunar, în cadrul acestora discutându-se atât problemele curente expoziţionale, dar au loc şi proiecţii tematice cu imagini ale membrilor noştrii, pe baza cărora se fac discuţii şi comentarii.

Vernisajul de la „Clio”

Vernisajul salonului „Expresii în alb-negru”al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova va avea loc miercuri, 17 iunie, ora 18, la Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad.

Afis  foto CraiovaAUFMACHERtext0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !