Expropieri pentru linia CFR de mare viteză din județul Arad

De Dan Lazar
9Comentarii
Expropieri pentru linia CFR de mare viteză din județul Arad
Două dintre primele decizii luate de noul guvern al României, condus de Mihai Tudose, se referă la județul nostru: reabilitare și modernizare a IPJ Arad și a „sucursalei locale a SRI”, respectiv expropieri pentru circulația trenurilor cu viteză de 160 km/h.

Astfel, printre actele normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 30 iunie, se află Hotărârea 15 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Lucrări de reabilitare termică și modernizare spații de lucru la IPJ Arad și UM0556 Arad”. Conform actului, finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri alocate prin Programul Operațional Regional – Axa prioritară 3, precum și de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informații, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Aradul apare și în textul Hotărârii 21 privind declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică, de interes național, „Reabilitarea liniei C.F. Frontieră-Curtici-Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h”. Este vorba de tronsonul 2: km 614-Gurasada, pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Arad: Petriș, Săvârșin, Vărădia de Mureș, Bata, Bârzava, Conop, Lipova, Păuliș și Ghioroc.

Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării situate pe raza localităţilor menționate sunt în cuantum total de 4.763.968,391 lei şi se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Sumele se virează în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor