Exproprieri de peste 2 milioane de lei pentru lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara-Dumbrăvița-autostradă

De Adrian Panduru
Exproprieri de peste 2 milioane de lei pentru lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara-Dumbrăvița-autostradă
© foto: arhiva
Zeci de cetățeni, societăți comerciale și unități administrativ-teritoriale vor primi despăgubiri în valoare totală de peste 2 milioane de lei pentru exproprierile necesare lărgirii drumului de la ieșirea din Timișoara, prin Dumbrăvița, Giarmata și urcare pe autostradă.

Pe masa consilierilor județeni se va afla la următoarea ședință un proiect de hotărâre privind declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul drumului care se va lărgi la patru benzi de circulație: DJ 691 – sector Centură Timișoara – Autostrada A1, prin Dumbrăvița și Giarmata.

Suma totală destinată exproprierilor este de 2.139.590 lei, conform raportului proiectului de hotărâre. Pe lista celor care vor fi despăgubiți se află societăți comerciale, persoane fizice, dar și primăriile Dumbrăvița și Giarmata.

În luna iulie a anului 2019, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a semnat contractul de proiectare și execuție a lărgirii la patru benzi a DJ 691. Licitația a fost câștigată de Tehnocer, cu o sumă totală de 51 de milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Firma are opt luni la dispoziție pentru realizarea proiectării (din momentul semnării contractului – iulie 2019), în valoare de 960.000 de lei, fără TVA și 30 de luni pentru lărgirea la patru benzi a drumului de aproximativ 13 kilometri care trece prin Dumbrăvița și pe lângă Giarmata. Contractul ar fi putut fi semnat încă din martie 2018, însă licitația a fost contestată de unul dintre pierzători, instanța dând până la urmă dreptate Consiliului Județean Timiș.

Proiectul „Modernizare DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” se va face pe două tronsoane, separate, unul în continuarea celuilalt. Primul tronson este cel de la sensul giratoriu de la intrare în Dumbrăvița până la centura Timișoarei, iar cel de-al doilea tronson este cel de la Centura Timișoara la urcarea pe autostrada A1.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !