Extinderea UPU, la pachet cu exproprierea vecinului

De Cristina Ghilea
Claădirea la 30 de procente
Claădirea la 30 de procente
Drumul de acces la noua Unitate de Primire Urgențe de la Spitalul Județean e prea îngust față de traficul estimat.

Puțin peste 50.000 euro este suma propusă cu titlul de expropriere pentru un teren de 73 mp, pe care se află și o construcție cu etaj, utilizată ca spațiu comercial, în imediata vecinătate a Spitalului Județean. Aceasta va fi demolată pentru a face loc drumului de acces spre intrarea de la urgențe, după finalizarea lucrărilor la noul corp de clădire.

Clădirea UPU, la 30%

Noul corp de clădire de la Județean, proiectat de Poliart SRL și executat de asocierea condusă de Drumuri Bihor SA, este finalizat în proporție de 30%. Acesta ocupă o parte din fosta platformă veche de acces a ambulanțelor, fostul spațiu verde și o parte din drumul de acces care deservește zona de aprovizionare și organizare a spitalului.

Claădirea la 30 de procente

„Datorită lățimii reduse a drumului de acces cu dublu sens de circulație, nu este asigurată raza de curbură minimă, nici gabaritul de trecere pentru ambulanțe, autovehicule de aprovizionare cu medicamente, sterilizare, peleți și oxigen medical, respectiv transportul special la și de la prosectura spitalului.

În consecință, este necesară lărgirea drumului de acces, pentru a elimina neajunsurile menționate anterior și pentru a realiza relocarea spațiilor utilităților subterane – rețea tur-retur de termoficare între rețeaua primară de pe strada Gh. Doja și punctul termic al Spitalului”, se arată în raportul de specialitate care fundamentează exproprierea.

Clădirea de pe colț va fi demolată pentru lărgirea drumului.

Exproprierea vine ca o măsură de urgență și se face concomitent cu realizarea lucrărilor la rețelele de utilități ale noului corp de clădire. Deși campioană a măsurilor de acest gen, Primăria procedează, de regulă, la exproprierea de proprietăți înainte de începerea proiectelor și nu „din mers”, în funcție de cum se așează construcțiile în teren.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !