Extraordinară cu spectatori

De Andreea Pintea
2Comentarii
Extraordinară cu spectatori
Ședința de Consiliu Local de ieri i-a adus în sala Primăriei pe câțiva zeci de arădeni care ar fi vrut să își expună problemele.

De la profesori, la directori de școli, sau piețari cu toții s-au adunat ieri în Sala Festivă a Palatului Administrativ pentru a lua parte la ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal. Ce le-a atras atenția arădenilor? Ei bine, printre subiectele de pe ordinea de zi s-a numărat și repartizarea excedentului bugetar pentru anul în curs – punct unde era prevăzută o sumă de bani pentru un nou studiu de fezabilitate pentru Piața Catedralei. Acest subiect a ridicat din nou problema desființării sau nu a pieței, ceea ce a făcut ca la ședința extraordinară să fie prezenți câțiva zeci de piețari. Arădenii nu mai ajuns, însă, să ia cuvântul, întrucât la repartizarea excedentului a fost votat un amendament prin care s-a renunțat la inițiativa de a face un nou studiu de fezabilitate. Subiectul Pieței Catedralei fiind scos de pe ordinea de zi, iar ședința fiind una extraordinară, fără a avea punctul „Diverse”, arădenii au plecat cu nemulțumirile… acasă.

În altă ordine de idei, scoaterea din proiectul de hotărâre a noului studiu de fezabilitate pentru Piața Catedralei a fost marcată ca fiind o victorie a PSD-ALDE împotriva inițiativei de demolare a pieței. „Am fost şi suntem alături de comercianţii din piaţa agroalimentară, fapt care s-a văzut şi în şedinţa Consiliului Local Municipal”, a punctat la încheierea ședinței consilierul local PSD, Ilie Cheșa.

În unanimitate

În ceea ce privește celelalte puncte de pe ordinea de zi, toate au trecut fără probleme, consilierii votând în unanimitate de la neexercitarea dreptului de preemțiune pentru unele clădiri, la rectificarea bugetară. Un punct important votat de consilierii municipali prevede cofinanțarea proiectului „Planificare strategică și management al performanței la nivelul Municipiului Arad prin intermediul Balanced Score card – Tablou de bord echilibrat, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020, în condițiile obținerii finanțării proiectului.

Falcă: „PSD ne-a furat 16 milioane de euro”

La începutul ședinței de Consiliu Local, primarul Gheorghe Falcă a prezentat un extras din bugetul național pentru 2018. „Am dorit să vin în fața dumneavoastră cu datele concrete din bugetul pe 2018 pentru a se vedea cum PSD ne-a furat 16 milioane euro. În timp ce alte orașe primesc fonduri substanțiale de la Guvern, noi suntem pe ultimul loc. Deși arădenii sunt buni contribuabili, la nivel național nu a existat interes pentru ca parlamentarii trimiși de votanți la București, să se lupte pentru orașul nostru. Guvernarea PSD ne întoarce în urmă cu 10 ani. Nu putem decât să ne imaginăm ce am fi putut face și cum am fi putut investi banii pe care Guvernul ar fi trebui să îi aloce Aradului. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, iar Aradul pierde fonduri care ar fi putut însemna construcția unui stadion nou, în fiecare an”, a spus Gheorghe Falcă.

În ceea ce privesc investițiile, edilul-șef a subliniat că acestea vor fi cel mai probabil amânate, sau decalate. „Vom continua să facem investiții, însă într-un ritm mult mai lent, nefiind susținuți și de Guvern”, a mai spus Falcă.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor