Facem bine, celor care fac bine

Reactualizat la:
Facem bine, celor care fac bine
Asociaţia „Raza de Soare” este o organizaţie non-guvernamentală care îşi desfăşoară activitatea în oraşul și județul Arad, ajutând şi susţinând copiii şi tinerii cu dizabilităţi psihomotorii şi familiile acestora. De 25 de ani, misiunea noastră este să oferim şanse la recuperare şi integrare în comunitate a copiiilor și tinerilor abandonați cu dizabilități, prin programe educaționale, de recuperare, socializare și integrare în societate și familii substitutive.

Am făcut mult bine în toți acești ani, iar acum, când unul dintre oamenii ce fac parte din Asociație a avut o problemă de sănătate, binele s-a întors înzecit prin ajutorul dat de echipa de medici de la MedLife Genesys. Aceștia au fost de acord să îl opereze pro bono pe colegul nostru Dănuț, diagnosticat cu hernie inghinală dreaptă, care îi cauza dureri și îl împedica să aibă grijă de beneficiarii noștri. Mai departe, îl lăsăm pe Dănuț să povestească ce a însemnat pentru el această experiență.

„Am fost foarte impresionat de bunăvoința și răbdarea medicului Tomescu Andrei Branco de la MedLife Genesys care mi-a explicat în termeni ușor de înțeles ce se va întâmpla înainte și în timpul operației. Mental m-a ajutat foarte mult să știu la ce să mă aștept, chiar dacă știam că în timpul operației voi fi anesteziat total și mă voi trezi după ce toată procedura va fi gata.

Cu trei zile înainte de operație a trebuit să fac un examen preanestezic, adică un consult de medicină internă, consult ATI, analize de sânge și radiografie pentru ca medicii să știe toate detaliile stării mele de sănătate și cum se prezintă zona în care sufeream de hernie. Apoi, în data de 10 noiembrie, dis de dimineață, am intrat în operație, cu un amestec de sentimente de frică și bucurie că în sfârșit voi putea să scap de durerile pe care le aveam zilnic. Hernia a fost operată laparoscopic, minim invaziv, de către domnii doctori Tomescu Andrei Branco și Ciurdariu Daniel, dar și doamna asistentă Dărău Corina și domnul doctor David Dacian care s-a ocupat de anestezie. Vreau să le mulțumesc pe această cale tuturor pentru că m-au ajutat să fiu din nou sănătos.

După operație nu mi-a venit să cred cât de puțin mă durea locul operat, credeam că îmi va fi foarte greu chiar și să respir, dar spre surprinderea mea, după câteva ore am fost în stare să mă mișc și să mănânc. Am fost externat chiar a doua zi, neavând complicații sau febră. Într-adevăr, am respectat întocmai recomandările medicului, am evitat efortul fizic intens o lună, dar pot să zic că în fiecare zi după operație mă simțeam tot mai bine.

Acum, 4 luni mai târziu, mă simt perfect, nu mai am deloc probleme de sănătate, am uitat ce înseamnă durerile la fiecare ridicare, la tușit și la stat prea mult în picioare. Nu am cuvinte să le mulțumesc tuturor celor de la MedLife Geneys pentru că m-au ajutat să fiu din nou sănătos, tot ce sper e să pot și eu ajuta la rândul meu pe alți.”

La MedLife Genesys, secția de chirurgie generală dispune de 2 săli de operație, 2 saloane de terapie intensivă și 5 saloane postoperatorii, toate dotate la standarde europene. Suntem adepții operațiilor laparoscopice, însă atunci când e cazul, se merge pe intervenții chirurgicale clasice.

Spitalul MedLife Genesys e singurul centru din Arad care efectuează tratamentul laparoscopic al herniei inghinale prin procedeul TAPP. Aceasta înseamnă incizii mici, de 1-2 cm, 1-2 zile de spitalizare și recuperare foarte rapidă.