Făcut criminal pentru un celular şi o bicicletă

106Comentarii
Făcut criminal pentru un celular şi o bicicletă
ARAD - Surse ne-au declarat că bărbatul considerat autorul crimei de la Vărşand ar fi mărturisit după ce comisarul Chifan i-ar fi promis un celular şi o bicicletă.

Vorbim despre omorul în care Uţu Rohozneanu a devenit cel mai nou martor, când săptămâna trecută a declarat în faţa instanţei că inculpatul în acest dosar i-ar fi mărturisit fapta.

Reluăm povestea încă o dată: în iulie 2009, o femeie în vârstă de 82 de ani a fost găsită fără suflare în locuinţa sa din Vărşand. Anchetatorii au găsit repede principalul suspect: Valentin C. un bărbat de 35 de ani, suferind de întârziere mintală uşoară. A fost pus sub învinuire şi încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad. Aici şi-a întâlnit „văruţu’ ”, pe UţuRohozneanu. Cei doi se cunoşteau de mici, străbunicii lor locuind pe aceeaşi stradă în localitatea Tămaşda. Valentin s-a bucurat să vadă o faţă cunoscută. „Valentin s-a bucurat că l-a recunoscut pe Uţu. Din «văruţu’ » nu l-a scos. Atâta îi poate mintea”, au declarat sursele. Numai că Valentin nu ştia că de aici i se va trage totul.

De la Chifan la Uţu

Surse apropiate lui Valentin ne-au declarat că înainte de înfăţişarea de săptămâna trecută, acesta ar fi fost dus într-o cameră a penitenciarului de către comisarul Chifan. Acolo s-ar mai fi aflat Rohozneanu şi încă doi bărbaţi pe care Valentin nu ştie cum se numesc. Sursele spun că în acea încăpere s-ar afla camere de luat vederi, Valentin fiind înregistrat pe când ”mărturisea” omorul. ”L-a dus acolo Chifan. Mai era şi Uţu şi încă doi bărbaţi pe care Valetin nu ştie cum îi cheamă. L-au împins, l-au îmbrâncit. Scopul lor era clar. Să-l înregistreze pe când mărturisea. Doar că Valentin nu a omorât pe nimeni. El spune ceea ce i se sugerează, repetă ce îi spun alţii. Aşa a fost şi aici. Apoi s-a dus Uţu martor la Tribunal şi a povestit că Valentin a spus că a fost înregistrat când a mărturisit şi că i-ar fi spus şi lui Rohozneanu cum a săvârşit fapta”, ne-au spus sursele.

”Îţi cumpăr celular şi bicicletă”

La dosar există o declaraţie în care Valentin recunoaşte omorul. Sursele noastre ne-au spus că bărbatul a făcut doar clasa a I-a şi că nu ştie nici să citească şi nici să scrie. Săptămâna trecută când a fost dus în faţa judecătorilor, aceştia l-au întrebat pe Valentin ce l-a determinat să recunoască fapta. Valentin a răspuns: ”Aşa mi-a spus Chifan”. Aceleaşi surse povestesc că Valentin a recunoscut pentru că Chifan i-ar fi promis un celular şi o bicicletă. ”Vă daţi seama că pentru el era un vis celularul şi bicicleta. Nu a avut niciodată aşa ceva. Când l-am întrebat de ce a spus că a făcut ceva ce n-a făcut mi-a spus că Chifan i-a promis că îi cumpără celular şi bicicletă dacă spune aşa şi aşa. Valetin este bolnav. El nu are imaginaţie, pur şi simplu repetă ce îi spun alţii şi nu a fost niciodată violent. Plus că există martori care pot depune mărturie în faţa instanţei că la ora comiterii crimei Valentin de afla cu ei”, povestesc sursele.

Probele din dosar

Un cuţit, o pereche de pantaloni cu stropi de sânge, urme de scuame (piele) şi un câine care nu a luat urma ”criminalului”. Acestea ar fi câteva dintre probele la dosar, susţin sursele. Acestea spun că pe cuţit nu erau amprentele lui Valentin şi că sângele de pe pantaloni era al lui, conform expertizelor. Sub unghiile degetelor de la mâinile victimei au fost găsite urme de piele care s-au dovedit a fi de femeie. ”Când au dus câinele ca să ia urma făptaşului, acesta nici nu s-a apropiat de Valentin. Ştiţi ce au spus anchetatorii? Că proba este neconcludentă. Atunci pentru ce mai ţin câinii ăia acolo?”, spun revoltate sursele.

I.C.106Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor