Falca – demisie din functia de prim-vicepresedinte PDL Arad

De JA- S.T.
Reactualizat la:
2Comentarii
Falca – demisie din functia de prim-vicepresedinte PDL Arad
Arad.Războiul dintre Nicolae Ioţcu şi Gheorghe Seculici pentru nominalizarea la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean s-ar putea tranşa la mijlocul lunii ianuarie.

E război în PDL Arad. Gheorghe Falcă şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte iar lucrurile s-ar putea tranşa în privinţa taberelor democrat liberale arădene la începutul anului viitor. Bătălia se dă pentru nominalizarea pe funcţia de preşedinte CJA iar taberele din PDL par dispuse să poarte războiul până la capăt. Desemnarea candidatului la Consiliul Judeţean Arad (CJA) nu e o treabă uşoară în PDL, în condiţiile în care pentru fotoliu se bat nimeni alţii decât actualul preşedinte CJA, Nicolae Ioţcu, şi preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici.

Unele surse vorbesc de faptul că preşedintele Gheorghe Seculici are acceptul Bucureştiului pentru această candidatură şi este sprijinit de marea majoritate a parlamentarii PDL de Arad. Totuşi, primul pas a fost făcut, public, de Gheorghe Falcă, care şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte PDL Arad. Falcă susţine continuitatea pe acest fotoliu şi redesemnarea lui Nicolae Ioţcu drept candidat al PDL la preşedinţia CJA. Decizia de a demisiona din funcţie a fost comunicată se pare de Falcă consilierilor locali municipali ai PDL (membri ai Biroului Permanent Municipal).

Demisia sa nu vizează însă calitatea de membru de partid, ci are legătură cu faptul că mai marii PDL Arad au decis amânarea nominalizării unui candidat la președinția Consiliului Județean Arad. Un sondaj de opinie realizat recent, unul dintre atuurile taberei Falcă-Ioţcu, a relevat, se pare, faptul că Nicolae Ioţcu este în avantaj mai mare, la confruntarea directă cu contracandidații USL, față de Gheorghe Seculici, al cărui avantaj este cu câteva procente mai mic. Totuşi, Gheorghe Seculici are, se pare, de partea sa nume grele din partid. În plus, procentele invocate sunt negate de această din urmă tabără.

Falcă îl vrea pe Ioţcu

Prin intermediul unui comunicat de presă, Gheorghe Falcă a făcut vineri după-masa anumite precizări legate de această decizie.

„Deoarece au apărut în presă unele speculaţii legate de demisia mea din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Arad doresc să aduc unele precizări: În data de 17 decembrie 2011 mi-am depus demisia scrisă din funcţia de prim- vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene a PDL Arad. Motivul îl constituie faptul că membrii Biroului Permanent Judeţean al PDL Arad nu au decis, conform calendarului stabilit, candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad”.

Primarul Aradului nu se opreşte însă aici, ci susţine faptul că „demisia mea din funcţia de conducere pe care am deţinut-o până pe data de 17 decembrie a creat deja o reacţie în rândul membrilor partidului”, dar şi faptul că pe „14 ianuarie 2012 a fost convocată o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean. În cadrul acestei şedinte se va realiza o analiză a celui mai recent sondaj, comandat de PDL Arad, sondaj în care pe judeţul Arad PDL are 44% din intenţia de vot, iar domnul Nicolae Ioţcu ar fi ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean de peste 65% dintre arădenii care s-ar prezenta la vot, surclasând clar candidaţii USL”.

Ca de final, Falcă mai susţine în precizare faptul că speră că „în şedinţa din 14 ianuarie, Biroul Permanent Judeţean să confirme candidatura domnului Nicolae Ioţcu la conducerea Consiliului Judeţean Arad”.

Seculici: „Am avut scor egal cu Ioţcu”

De cealaltă parte, însă, preşedintele Gheorghe Seculici susţine că demisia lui Falcă e un act unilateral şi afirmă că şansele sale sunt egale cu cele ale lui Ioţcu în bătălia pentru fotoliu de lider al judeţului. Seculici a declarat pentru Jurnal arădean şi www.aradon.ro că „au fost sărite nişte etape, fiind eliminată desemnarea candidatului partidului cu cele mai mari şanse de a câştiga. Am avut un scor egal cu Nicoale Ioţcu dar domnul Falcă a dorit să-l desemnăm pe acesta, din raţiuni care îmi scapă. Problema este că domnul Falcă face abstracţie de sondajul referitor la desemnarea candidatului de către partid, ceea ce contravine statutului partidului. În rest, demisia este un act de voinţă unilateral, nu are nevoie de aprobare sau respingere, forurile de conducere putând doar să ia act de aceasta”.

Zvonurile de pe piaţă

Există voci care susţin că demisia lui Gheorghe Falcă din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Arad şi implicit din cadrul Biroului Permanent Judeţean îl ajută doar aparent pe Nicolae Ioţcu şi că îi va fi folositoare lui Gheorghe Seculici, tocmai prin lipsa votului lui Falcă. Alte voci susţin, însă, că Falcă a luat o decizie favorabilă taberei sale grăbind decizia finală în privinţa desemnării candidaturii, înainte ca alte mişcări de trupe să aibă loc în sânul PDL Arad.

Zvonurile de pe piaţă s-au înteţit, însă, ca urmare a gestului făcut de Falcă. Există deja voci care spun că este posibilă chiar o plecare a lui Nicolae Ioţcu din partid, dar nu singur, ci alături de mai mulţi primari democrat liberali. Alţii vorbesc de alte plecări din PDL.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor