Falcă acuză: Fifor persistă în minciuni

De Diana Dutu
Reactualizat la:
14Comentarii
Falcă acuză: Fifor persistă în minciuni
Obiectul disputei: Monumentul Marii Uniri. Dacă senatorul PSD spunea deunăzi că Municipalitatea e responsabilă de amplasarea Monumentului, primarul demonstrează, cu documente, că asta e treaba artistului Florin Codre.

Provocat de senatorul PSD Mihai Fifor, primarul Gheorghe Falcă a făcut, în cadrul conferinţei de presă de săptămâna aceasta, câteva precizări legate de amplasarea monumentului Marii Uniri la Arad.
Aşa cum ştie mai toată lumea, lucrarea a fost contractată de Ministerul Culturii și atribuită sculptorului Florin Codre. Datorită întârzierilor constate în derularea contractului, Ministerul Culturii a inițiat o acțiune judecătoreasca pentru obligarea sculptorului Florin Codre să definitiveze lucrarea. (dosarul 26315/3/2013* judecat la Tribunalul București). În luna octombrie 2015 este pronunțată hotărârea prin care instanța de judecată “obligă pârâtul reclamant – Florin Codre – să transporte şi să amplaseze lucrarea intitulată MONUMENTUL MARII UNIRI DE LA 1918 în Municipiul Arad, conform contractului de comandă nr. 55/07.12.2007.”
În anul 2016, sculptorul Florin Codre atacă la Curtea de Apel București hotărârea Tribunalului București, dar apelul său este respins ca nefondat, soluţia fiind definitivă.
Astfel, instanțele de judecată confirmă faptul că artistul Florin Codre are obligația să transporte și să monteze Monumentul Marii Uniri în Arad.
“Am constatat cu surprindere ca domnul senator Fifor persistă în a minţi arădenii declarând ca a avut o întâlnire cu domnul Ministru a Culturii, Ionuţ Vulpescu, şi că Primăria Arad nu face nimic de 10 ani pentru amplasarea monumentului Marii Uniri in Arad. Doresc să îi amintesc domnului senator că minciuna are picioare scurte și că exista hotărâri judecătorești definitive prin care sculptorul are obligația să transporte și să monteze Monumentul în Arad, că la sfârșitul lunii aprilie o delegație din Ministerul Culturii va fi prezentă la Arad pentru a definitiva demersurile de amplasare a Monumentului. În loc să mintă, domnul senator ar fi bine să sprijine cu adevărat proiectele Aradului” – a declarat primarul Gheorghe Falcă.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor