Falsificatorii de diplome, trimişi în judecată

2Comentarii
Falsificatorii de diplome, trimişi în judecată
ARAD – Iulian Niculescu, Ioan Pasc şi Valentin Tofăleanu au fost trimişi în judecată în dosarul diplomelor false.

Cei trei sunt acuzaţi de trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi fals în înscrisuri oficiale. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Tribunalului Arad spre judecare.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2010, Niculescu Iulian, a falsificat aproximativ 35-40 diplome de bacalaureat şi licenţă pentru aproximativ 30 de persoane care erau interesate în obţinerea unor astfel de documente, deşi nu absolviseră în fapt cursurile instituţiilor de învăţământ emitente ale diplomelor. Pentru aceste diplome Niculescu a obţinut importante sume de bani despre care spunea că le împarte cu funcţionarii cu care este în înţelegere. Beneficiile obţinute din această activitate au fost estimate la 17.000 de euro.

Din cercetări a mai reieşit faptul că Niculescu Iulian falsifica diplomele, ajutat fiind de Tofăleanu Valentin, folosind calculatorul său personal, iar după imprimarea acestora, erau completate cu stiloul pe numele doritorilor. Inculpatul Tofăleanu Valentin era la curent cu activitatea de comercializare a diplomelor contrafăcute şi le explica clienţilor că acestea sunt obţinute prin intermediul relaţiilor pe care le are în rândul cadrelor didactice din diverse instituţii de învăţământ.

Cât priveşte activitatea lui Pasc Ioan, anchetatorii au stabilit că acesta l-a ajutat pe Niculescu în timpul discuţiilor cu persoanele interesate, intervenind cu detalii referitoare la nivelul de autenticitate al diplomelor, şi chiar intermediind întâlniri cu potenţiali cumpărători. Cu ocazia flagrantului organizat în această cauză, Niculescu a fost surprins având asupra sa 4.000 de euro primiţi în schimbul unor diplome (respectiv 1.500 de euro pentru diploma de bacalaureat şi 2.500 de euro pentru diploma de licenţă).

I.C.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor