Familia Regală vrea despăgubiri pentru pădurea din Săvârșin

De M.B.
39Comentarii
Familia Regală vrea despăgubiri pentru pădurea din Săvârșin
© FOTO: VASILE OBŞITOŞ
Moștenitorii fostului rege dețin la Săvârșin peste 1200 de hectare de pădure în arii protejate, care nu pot fi exploatate, astfel că cer compensații de la stat.

În noiembrie 2017, membrii Familiei Regale a României au deschis un proces la Tribunalul Bihor, după ce autoritățile ar fi refuzat să soluționeze cererea de avizare a documentației depuse în vederea obținerii unui ajutor de la stat pentru anul 2015, drept compensație pentru păduri deținute în arii protejate din Săvârșin, care astfel nu pot fi exploatate.

Pârâții în acest proces sunt Garda Forestieră Oradea și Ministerul Apelor și Pădurilor, care au arătat că instanța nu e competentă pentru soluționarea dosarului, iar judecătorul a admis acest lucru.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bihor, invocată de pârâţi. Declină în favoarea Curţii de Apel Oradea competenţa de soluţionare a cauzei formulate”, este soluția Tribunalului, dată zilele trecute.

Prima înfățișare la Curtea de Apel Oradea va avea loc în 2 mai, reclamanții fiind moștenitorii fostului Rege Mihai I al României, respectiv Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României, Alteța sa Regală Principesa Elena a României, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României și Irina Walker prin mandatar Ion Tuca.

Obiectul procesului de la Curtea de Apel este „refuz soluţionare cerere acordare compensaţii an 2015”.

Vor un milion de lei

Dosarul de despăgubiri a fost depus la autorități în anul 2015, însă pentru că nu a fost soluționat, familia regală s-a adresat instanțelor. Moștenitorii fostului rege Mihai I solicită compensații de aproximativ un milion de lei, pentru terenuri împădurite pe care le dețin în arii protejate din județ. În Săvârșin, familia regală are în proprietate 7.000 de hectare de pădure, din care peste 1200 se află în arii protejate.39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor