Fântânele, patria golfului

26Comentarii
Fântânele, patria golfului
ARAD – Investitorii italieni şi proiectantul arădean, SC Proiect SA, au lansat mega-proiectul de lux de la Fântânele.

În mai puţin de trei ani de zile, „”Fântânele va deveni un al doilea Arad”. Acesta este visul investitorilor italieni de la Bellavista Golf Villas&Resort SRL, care şi-au prezentat vineri seara, la Hotel Continental, proiectul la care s-a dat deja startul. Gaza evenimentului a fost nimeni altul decât Gheorghe Seculici, firma Proiect fiind cea care i-a ajutat pe italieni să schiţeze destinele unui viitor impresionant la Fântânele, localitate ce va deveni – potrivit italienilor – un magnet pentru iubitorii de golf din mai toată Europa.

Afirmaţiile nu sunt gratuite căci aici investitorii şi-au propus şi susţin că vor realiza fără probleme un teren de golf cu 18 găuri de concurs (cu posibilitate de extindere chiar la 27 de cupe), un hotel de cinci stele cu spa, un club de lux pentru membrii dar nu numai (Butterfly Royal Golf Club), 50 de vile de lux cu piscine, proiectate în trei stiluri – glamour, sport şi country, 2.000 de unităţi de locuit, terenuri de tenis, piste de biciclete şi mult spaţiu verde.

Un proiect  „foarte important pentru Arad şi pentru zona de vest a ţării”, după cum afirma vineri şi Gheorghe Seculici, preşedintele SC Proiect Arad SA, care ar urma să înghită  milioane de euro. Prima etapă, realizarea terenului de golf şi a serviciilor aferente (Butterfly Golf), proiectat de vedete în domeniu din Italia, costă aproximativ 20 de milioane de euro (84.567.356,20 lei), dar italienii au depus proiectul pe fonduri europene şi au obţinut deja de aici 43.628.095,00 lei (peste 12 milioane de euro). Contractul cu Agenţia de Dezvoltare Vest a fost semnat în urmă cu nici două săptămâni.

Cea de a doua fază a mega-proiectului italian (Butterfly Park) – cea care vorbeşte de vile de lux, hotel de cinci stele şi alte servicii, este încă în lucru în Italia.
 
Investitorii nu s-au sfiit vineri să recunoască faptul că au ales locaţia dată pentru cei 1.730.000 metri pătraţi de teren destinate complexului de lux, suprafaţă neafectată de industrie şi poluare (virgină), pentru vecinătatea cu graniţa, Aradul, dar mai ales pentru vecinătatea cu Timişoara, pentru legăturile existente şi cele viitoare (drumuri naţionale, aeroporturi şi autostradă).
 

Forma de fluture

 
Din totalul suprafaţei vizate,  73 de hectare sunt ale complexului de agrement Butterfly Golf, din care  56 vor reveni terenului de golf, proiectat în formă de future (de unde şi denumirea întregului proiect). Dincolo de acesta, spaţiul verde privat va ocupa 350.000 de metri pătraţi, iar cel public 150.000 mp. 6.000 de plante noi îşi vor găsi locul aici. Totul, dublat de parcuri cu locuri amenajate pentru fitness, pieţe, servicii de poştă, farmacie, un azil, o şcoală primară, biserică, terenuri de baschet, tenis şi fotbal. Pentru locuitorii zonei, totul se va contabiliza, dacă nu în altceva, în 5.000 de locuri de muncă. Pentru oficialii locali, în taxe şi impozite şi în creşterea semnificativă a afluxului de turişti, după cum susţine vicepreşedintele Adrian Ţolea, prezent la lansare.
Italienii sunt optimişti când vine vorba de proiectul lor şi cred că va avea succes. Motivul: în România, în 2008, s-au înscris 590 de jucători de golf, 2.000 existau în Ungaria iar Europa număra 4,5 milioane de jucători de golf înregistraţi.
 

Cine este Bellavista

 
Bellavista este o societate italo-română, înregistrată în România, constituită din patru grupuri italiene din zona Brescia, care desfăşoară afaceri în sectorul serviciilor, construcţiilor şi instalaţiilor. Cifra de afaceri a societăţii din acest an a fost de 200 de milioane de euro. Butterfly Park şi Butterfly Golf reprezintă un proiect pe care vrem să-l ducem la îndeplinire împreună, italieni şi români, cu capital italian, românesc şi european”, susţine Mauro Rizzinelli, preşedintele Bellavista, prezent la eveniment alături de cei mai de seamă reprezentanţi ai firmei.
 
 „Vrem să transformăm un vis frumos într-o realitate frumoasă şi să demonstrăm că se pot face afaceri în mod serios, corect şi etic chiar şi în România”, Mauro Rizzinelli, preşedintele Bellavista.
 
4,5 milioane de jucători de golf înregistraţi în Europa
7,5 milioane de jucători de golf în Europa
6.700 de terenuri de golf în Europa (50% în Marea Britanie)
 
A.B.D.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor