Fără comemorări oficiale, de frica „circului”

Fără comemorări oficiale, de frica „circului”
ARAD - Prefectul Călin Bibarţ a subliniat ieri faptul că a luat decizia de a lăsa organizaţiile revoluţionarilor din Arad toată ziua de 21 decembrie pentru a-şi organiza aşa cum doresc evenimentele comemorative, subliniind că încercarea unei colaborări anul trecut a fost un eşec.

„Deliberat am pus sărbătorile oficiale, organizate de administraţie, pe data de 22 şi 23 decembrie, pentru că atunci sunt organizate şi la nivel naţional. A fost decizia mea şi mi-o asum”, a subliniat Călin Bibarţ în cadrul unei conferinţe de presă.

Ziua de 21?

Mai multe rganizaţii arădene au criticat aspru administraţia locală pentru că a lăsat pe dinafara programului evenimentelor comemorative ziua de 21 decembrie, data la care a început revoluţia în Arad. Mişcarea Arădeană a subliniat luni, aşa cum vă informam în Jurnal Arădean, faptul că se ia, prin această decizie a administraţiei locale, chiar onoarea Aradului de a fi cel de al doilea oraş din România unde au ieşit oamenii în stradă în 1989. „Nu am organizat nici oficial în data de 21 decembrie”, a răspuns prefectul, „ştiind că organizaţiile locale ale revoluţionarilor sărbătoresc în această dată. Le-a lăsat întreaga plajă pentru a se organiza aşa cum doresc”.

„Au făcut circ

„Anul trecut am încercat o colaborare, care în opinia mea nu a ieşit bine. Sunt mai multe organizaţii, iar liderii se ceartă între ei. Anul trecut au făcut circ. Îşi smulgeau microfonul unui altuia. Nu voi asista la certurile dintre ei. Să se certe între ei, cu cu noi”, a subliniat prefectul Bibarţ.

JA – S.B.