Fără contoare individuale la gaze

11Comentarii
Fără contoare individuale la gaze
ARAD – Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad a primit răspuns oficial de la E-ON GAZ pe tema contorizării individuale la bloc, pe instalaţiile existente.

Sunt date, prin lege, o serie de condiţii în care aceste contoare se pot monta, operatorul subliniind însă că sunt şi riscuri. „Se pot monta contoare pasante în instalaţiile de utilizare existente în apartamente, în clădirile de locuit multietajate, respectându-se următoarele condiţii: efectuarea în prealabil a probelor de rezistenţă şi etanşeitate pentru întreaga instalaţie de utilizare a gazelor, în prezenţa operatorului SD (serviciului de distribuţie), elaborarea unei documentaţii tehnice de către operatorul economic autorizat ANRE, avizarea documentaţiei tehnice de către operatorul SD, executarea lucrărilor de către un operator economic autorizat ANRE, respectarea prescripţiilor de montaj impuse de producător”, informează reprezentanţii ULALA.

Neprofitabil

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Uniunii asociaţiilor de proprietari, „E-ON GAZ Distribuţie nu recomandă montarea contoarelor pasante în apartamente”. Motivele invocate sunt diverse: „scade siguranţa în funcţionare şi exploatare a instalaţiilor de utilizare, există riscul blocării pe închis a contoarelor pasante, creşte numărul îmbinărilor cu fitinguri pentru înfiletare, poate fi necesară redimensionarea instalaţiei de utilizare pentru că trebuie luată în calcul pierderea de presiune prin contor (de regulă 1,25 mbar) ceea ce duce la cheltuieli suplimentare din partea consumatorilor, sistemul de măsurare pentru decontare fiscală este contorul existent (la branşament) al companiei, măsurarea cantităţilor de gaze cu contoare pasante nefiind opozabilă măsurării cu contorul de branşament (sistemul de bază).

Tot la branşament

Cu alte cuvinte, consumul individual nu se facturează separat, factura emiţându-se numai pe contorul de branşament”, subliniază conducerea ULALA.

JA – S.B.

Taguri: , , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor