Fără dividende de la SIF Banat-Crișana, pe 2015

De Diana Dutu
Fără dividende de la SIF Banat-Crișana, pe 2015
© Sediul SIF Banat-Crişana FOTO: JA
Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a respins propunerea de distribuire de dividende.

Veste proastă pentru acționarii care dețin acțiuni SIF Banat-Crișana dobândite prin subscrierea cupoanelor sau certificatelor de proprietate în cadrul programelor de privatizare în masă: societatea nu distribuie dividende pentru exercițiul financiar 2015. „Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor nu a aprobat propunerea de distribuire de dividende în sumă brută de 0,1098 RON/acțiune, reprezentând 80% din profitul net aferent exercițiului financiar încheiat la data de 31.12.2015” – se arată într-un raport al SIF Banat-Crişana.

Plăţi pe 2014

Dividendele pentru 2014 se plătesc în continuare la orice unitate a Băncii Transilvania, pe baza actului de identitate. Pentru plata dividendelor prin transfer bancar, acționarii persoane fizice sau juridice trebuie să se adreseze Depozitarului Central. Formularul de solicitare a plății prin transfer bancar este disponibil pe pagina de Internet a Depozitarului Central, la adresa www.DepozitarulCentral.ro

Pentru acționarii persoane fizice sau juridice care dețin acțiuni SIF Banat-Crișana dobândite în urma tranzacțiilor la Bursa de Valori București, dividendele au fost virate în contul acționarilor la SSIF-urile sau custozii intermediari ai acelor tranzacții.

Moştenitori

În cazul acționarilor decedați, succesorii acestora pot solicita plata dividendelor prin Depozitarul Central, dar plata se va efectua prin transfer bancar sau în numerar la Banca Transilvania numai după ce s-a efectuat transferul acțiunilor de pe numele decedaților pe numele moștenitorilor, de către Depozitarul Central. Nu vor fi efectuate plăți către moștenitorii acționarilor doar în baza certificatului de moștenitor. Moștenitorii pot încasa dividendele cuvenite și pot vinde acțiunile moștenite doar după efectuarea transferului la Depozitarul Central.

Pe 2016

Pentru anul 2016, încă neîncheiat, repartizarea profitului se va hotărî de către adunarea generală a acționarilor SIF Banat-Crișana de aprobare a situațiilor financiare 2016, care se va desfășura anul viitor.

Modificări de date

Pentru orice modificări de date în registrul acționarilor – modificări de nume, domiciliu, moșteniri, corectare cod numeric personal – trebuie să vă adresați Depozitarului Central, telefonic la numerele: 021 408 58 60 sau 021 408 58 40 sau prin Internet, la adresa www.DepozitarulCentral.ro.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !