Fără înghesuială la frontierele arădene

De Ioana Costas
2Comentarii
Fără înghesuială la frontierele arădene
© Trafic în limite normale la cele două frontiere Nădlac Foto: JA
Românii nu se înghesuie să vină în ţară pentru a petrece Sărbătorile Pascale alături de familiile lor.

Weekendul de Florii a fost destul de liniştit la punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria. Nu s-a înregistrat, aici, un număr mare de intrări în România, semn că românii nu se înghesuie să revină în ţară de Paşte. Un motiv pentru care românii care lucrează în străinătate nu revin în ţară în această perioadă ar fi că au avut liber de Paştele Catolic, majoritatea ţărilor în care lucrează românii fiind catolice. Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad spun că, în weekend, traficul s-a desfăşurat normal la frontiere, neînregistrându-se timpi de aşteptare în această perioadă. În weekend, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, cele mai tranzitate Puncte de Trecere a Frontierei au fost Nădlac-Csanadpalota (de pe autostradă) şi Nădlac-Nagylak.

Aproape 43.000 de oameni pe autostradă

Ca să „vorbim” în cifre, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II- Csanadpalota pe sensul de intrare au tranzitat aproximativ 42.900 de persoane cu peste 16.100 de mijloace de transport, în timp ce pe sensul de ieşire din ţară au tranzitat frontiera aproximativ 29.990 de persoane cu peste 11.800 de mijloace de transport.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, pe sensul de intrare au fost înregistrate aproximativ 10.550 de persoane cu peste 2.600 de mijloace de transport, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate aproximativ 7.380 de persoane cu peste 4.200 de mijloace de transport.

Recomandări

În cazul în care traficul va creşte în zilele următoare, Poliţia de Frontieră Română îi sfătuieşte pe participanţii la trafic să tranziteze toate punctele de frontieră existente la graniţă, pentru a se preîntâmpina apariţia suprasolicitării unora dintre acestea. La frontiera cu Ungaria de pe raza judeţului Arad, Punctele de Trecere ale Frontierei care pot fi tranzitate sunt: Nădlac – Nagylak, Nădlac II- Csanadpalota, Turnu – Batonnya şi Vărşand – Gyula. De asemenea, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590, unde se pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei.

Aplicaţia online

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Potrivit Poliţiei de Frontieră Române, timpul de aşteptare pentru efectuarea controlului de frontieră va fi monitorizat la nivelul tuturor punctelor de trecere şi va fi actualizat în aplicaţia respectivă.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, între 22 şi 25 aprilie, frontiera arădeană a fost tranzitată de peste 101.300 de persoane cu peste 39.000 de mijloace de transport.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor