Fără judecată pentru Lupan

5Comentarii
Fără judecată pentru Lupan
ARAD – Judecătorul a amânat procesul pentru că Municipiul Arad nu a fost citat la înfăţişarea de ieri.

Încă o amânare în lungul proces pe care l-a intentat arădeanul Ilie Lupan Primăriei Arad. Ultima sută de metri din acest război se aleargă parcă în reluare. Ieri, la Tribunalul Arad, procesul în care urma să se stabilească dacă conturile Primăriei vor fi golite de aproape 900.000 euro, sumă pentru care arădeanul a obţinut poprirea, a fost din nou amânat. De această dată pentru că judectorul a uitat să citeze una dintre părţi: Municipiul Arad.

Graţiela Bârla, avocatul care reprezintă interesele arădeanului, susţine că nu are de gând să comenteze asupra acestei noi amânări şi asupra lipsei de procedură care a dus la amânarea procesului, dar că, dacă faptul se va repeta, va cere daune pentru banii cheltuiţi pe zborul spre Arad şi pentru timpul pierdut din cauza greşelii judecătorului.

15 aprilie

Următorul termen în procesul lui Lupan a fost stabilit pe 15 aprilie, iar dosarul va fi judecat de acelaşi judecător care a cerut dreptul să se abţină la a judeca această speţă. Cum dreptul i-a fost refuzat, judecătorul în cauză va fi cel care va trebui să pună sentinţa cu privire la cererea formulată de Primărie de suspendare a executării silite (a conturilor pe care instituţia le are la Trezorerie).

Graţiela Bârla susţine însă că speţa în cauză nu se va putea soluţiona până când cei care au cerut suspendarea executării nu-şi vor plăti cauţiunea (10 la sută din suma aflată în discuţie). Avocatul ne-a declarat că „în dosar trei părţi au cerut suspendarea şi ar trebui să plătească fiecare o cauţiune de 3,5 miliarde de lei vechi: primarul Aradului, care a plătit cauţiunea, Primăria Arad şi Municipiul Arad, care încă nu s-au achitat de această obligaţie”.

Cu banii în cont? 

Apărătoul lui Ilie Lupan susţine, în plus, că Primăria Arad nu a plătit nici taxa de timbru care se percepe în cazul acestor procese: 100.000 lei. “Abia după aceea discutăm despre suspendare. Dacă nu plătesc cauţiunile şi taxa de timbru, nu se va discuta de suspendare. La momentul la care se va trece la soluţionare, iar suspendarea cerută de Primărie va fi respinsă, în mod normal, a doua zi, în acest caz vinerea viitoare, dacă toate procedurile sunt îndeplinite la următorul termen, banii ar trebui să intre în contul lui Ilie Lupan“, a prezentat varianta ideală pentru clientul său Graţiela Bârla.

Proceduri epuizate

Avocatul arădeanului crede că oricâte chichiţe vor mai fi găsite de unii şi de alţii pentru a împiedica pronunţarea sentinţei, la un moment dat vor fi epuizate toate procedurile, iar instanţa va trebui să se pronunţe. De cealaltă parte, Primăria susţine că apără drepturile instituţiei şi ale arădenilor şi că problema e pusă greşit în cârca Municipalităţii, care a încercat de mult să rezolve amiabil disputa şi i-a oferit teren lui Ilie Lupan.

A.B.D.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor