Fără noi locuri pentru joacă

4Comentarii
Fără noi locuri pentru joacă
ARAD – Lucrările de reparatii la actualele spatii de joaca pentru copii costă peste 340.000 de lei.

Degeaba vor arădenii, că nu vrea Primăria. Este vorba de amplasarea, în diferite zone ale oraşului, de noi spatii de joaca pentru copii, solicitările venind din partea mai multor cetăţeni. Pentru 2010 însă, administraţia nu are alocate fonduri pentru achiziţionarea şi montarea de noi locuri de joaca.

Mai mulţi locatari ai blocului A7 din cartierul Aurel Vlaicu ar vra ca şi în faţa imobilului în care locuiesc ei să fie amenajat un loc de joacă pentru copii. „Spaţiu există, iar Primăria ne-a promis mai demult că se va face”, spun oamenii. Însă răspunsul administraţiei este că, pentru anul 2010, Primăria nu are alocate fonduri pentru achiziţionarea şi montarea de noi locuri de joacă. „Menţionăm că în apropiere aveţi două locuri de joacă pentru copii pe care le puteţi utiliza: Calea Aurel Vlaicu bloc A1 – A3 şi Fat –Frumos bloc A4”, vine, în completare, răspunsul administraţiei locale. „Până anul trecut, solicitările arădenilor cu privire la înfiinţarea de noi spaţii de joacă pentru copii au fost, în mare, concretizate. Unele solicitări nu au putut fi materializate din cauza lipsei unui spaţiu adecvat pentru amenajarea locului de joaca”, spune Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Bani mulţi pentru întreţinere

În momentul de faţă, pe raza municipiului există 66 locaţii în care se află locuri de joaca amenajate, 52 locaţii unde sunt mese de şah, alte 53 de locaţii unde sunt amplasate mese de tenis şi 22 de locaţii unde se găsesc terenuri de sport multifuncţionale. Pentru menţinerea acestora în stare de funcţionare şi pentru a nu pune în pericol siguranţa copiilor, Primăria alocă, anual, o sumă mare de bani. „Sunt costuri mari de întreţinere a locurilor de joacă, din cauză că sunt multe vandalisme. Sunt distruse leagăne, tobogane, băncuţe, garduri, care trebuie reparate sau înlocuite”, adaugă Corina Drăghici.

Licitaţia, în această lună

Pentru întreţinerea şi repararea echipamentelor din locurile de joacă din oraş, Primăria alocă, până la sfârşitul anului, circa 350.000 de lei. Acest serviciu va fi licitat în această lună, firma care va câştiga licitaţia urmând să efectueze mai multe lucrări cerute de Primărie.

Se joacă pe mii de euro

JA – G.K.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor