Bere fără taxă pe ştrand! Primăria elimină tariful de intrare în zona comercială

De Diana Dutu
Reactualizat la:
48Comentarii
Bere fără taxă pe ştrand! Primăria elimină tariful de intrare în zona comercială
Începând din 28 aprilie, zona comercială de pe Ştrandul Neptun din Arad va căpăta o destinaţie nouă: va fi transformată într-un „Parc al Cetăţii”.

De ani de zile există o nemulţumire legată de obligativitatea achitării taxei de acces în zona comercială de pe Ştrandul Neptun din Arad. Nemulţumirea vine atât din partea arădenilor dornici să petreacă într-unul din localurile de pe ştrand, cât şi din partea comercianţilor, a celor care deţin aceste localuri. Primăria – instituţia care poate decide eliminarea taxei – a explicat în mai multe rânduri că nu poate acorda gratuitate pe ştrand pentru că ştrandul este un serviciu public de agrement iar Curtea de Conturi nu permite acordarea de gratuitate pentru un serviciu public de agrement. Acum, însă, s-a găsit o portiţă pentru ca arădenii să scape de taxa de intrare în zona comercială de pe ştrand. A prezentat-o luni, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Gheorghe Falcă.

Despre ce este vorba? Pe scurt, despre schimbarea destinaţiei zonei comerciale de pe ştrand. Aceasta va fi redefinită, va căpăta o altă utilitate, şi anume aceea de „Parc al Cetăţii”. Va fi zona prin care se va asigura accesul în Cetate pentru cei care vin din oraş pe pasarelă. (Desigur, în perspectiva introducerii Cetăţii în circuitul turistic al oraşului.) Noua utilitate a zonei comerciale de pe ştrand va justifica – potrivit primarului – eliminarea tarifului obligatoriu de intrare. „Vom încerca să transformăm zona comercială într-un «Parc al Cetăţii», astfel încât populaţia să poată să intre liber în această zonă comercială, rămânând delimitate doar zonele de bazine. Toate aceste lucruri le vom realiza până la deschiderea sezonului, care se va realiza la 28 aprilie” – a explicat Gheorghe Falcă.

Parcul dintre ştranduri

Edilul Aradului a explicat că marţi, 28 martie, Primăria va afişa la transparenţă Regulamentul ştrandului, iar pe 4 aprilie va organiza o dezbatere pe această temă. „Vrem ca, până să aprobăm acest regulament, să transformăm zona comercială într-un «Parc al Cetăţii» prin care să se facă accesul în Cetate. Având acest nou concept de utilitate, putem schimba destinaţia şi, astfel, se poate elimina taxa de intrare în zona comercială. Oamenii care vin pe pasarelă vor putea merge pe jos spre Cetate. Intrarea pe ştrand – ştrandul de copii şi cel pentru adulţi – va rămâne tot acolo unde a fost şi până acum. Între cele două ştranduri va exista un parc” – a detaliat Gheorghe Falcă.

Edilul a mai precizat că Municipalitatea va investi în întreţinerea parcului, aşa cum o face cu orice spaţiu verde din oraş.

Mai bine pentru comercianţi?

În ceea ce-i priveşte pe comercianţii de pe ştrand – aproximativ 15 la număr, din care sunt activi mai puţin de zece – primarul a punctat: „Toate localurile de acolo vor funcţiona în regimul în care funcţionează şi localurile din oraş. Asta nu înseamnă că pentru comercianţi va fi foarte bine. Ei vor intra în regimul public, cu sistem de aprovizionare, cu orar… Până acum aveau un regim special pe ştrand, aveau facilităţi. Dar aveau taxa de intrare. Acum nu va mai fi taxă de intrare, cetăţenii vor avea un mare beneficiu.”

Trei tobogane noi pentru bazine

Primarul Gheorghe Falcă a admis că, în noile condiţii, „ştrandul se va diminua ca suprafaţă”, însă a precizat că Municipalitatea va investi, în continuare, în baza de agrement de pe malul Mureşului. Iar în susţinerea acestei idei a amintit intenţia Primăriei de a achiziţiona trei tobogane noi pentru bazinele de pe Ştrandul Neptun. „Vom intra în procedură de licitaţie pentru trei tobogane: tobogan acvatic cu tubulatură închisă, tobogan acvatic gaură neagră+barcă zburătoare şi tobogan acvatic serpentină” – a subliniat Gheorghe Falcă.48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor