Fără validări pentru ATOP

De Alin Gherasim
2Comentarii
Fără validări pentru ATOP
© Fără majoritate în privinţa ATOP FOTO: A.G.
Chiar dacă au fost aleşi deja, membrii ATOP nu au intrat în posesia mandatelor.

Şedinţă-fulger la Consiliul Judeţean Arad. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi se referea la validarea membrilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Arad (ATOP), un organism-fantomă, care nu face mai nimic, dar unde se primesc indemnizaţii frumuşele. După cum am arătat deja, consilierii judeţeni din Opoziţie au provocat un scandal monstru la momentul la care au fost aleşi reprezentanţii CJA în consiliile de administraţie şi în adunările acţionarilor societăţilor aflate în subordinea Judeţului. Şi asta pentru că, susţineau ei, nu s-a adoptat un amendament care vorbea despre voluntariat din partea consilierilor. Practic, s-a cerut ca această calitate de membru să nu fie remunerată. Puterea nici nu a vrut să audă acest lucru, aşa că amendamentul a căzut. Au fost aleşi, ulterior, membrii în CA şi AGA, dar şi în ATOP. Iar cei de la Putere şi-au impus oamenii peste tot unde au vrut.

Fără majoritate

Doar că luni, în şedinţa CJA, am asistat la o surpriză: nu au putut fi validaţi membrii ATOP. Şi asta pentru că PNL nu a mai avut majoritate. Cum aşa? Consilierii judeţeni propuşi pentru a fi membri în ATOP au trebuit să se abţină de la vot. Cum aproape toţi sunt de la PNL, Puterea nu a mai avut voturi suficiente pentru a adopta proiectul de hotărâre. Aşa că cei aleşi în ATOP vor mai trebui să aştepte până vor deveni membri cu acte în regulă, dar şi până vor ajunge să încaseze indemnizaţiile care, se pare, sunt demne de luat în seamă.

Şi numele

Cei care vor fi, în teorie, membrii ATOP sunt Ioan Plaveţi, Ovidiu Moşneag, Răzvan Cadar, Florin Remeţan, Tamas Pero şi, surpriză, Mircea Purcaru, cel despre care se zvoneşte că în viitorul foarte apropiat va rămâne fără susţinere politică şi, implicit, fără post de consilier judeţean. Aşadar, sunt şase persoane care ar trebui să primească validarea. Totuşi, va fi destul de greu să fie aşa, ţinând cont că aceştia vor trebui să se abţină de fiecare dată când se va vota validarea lor în ATOP.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor