Femei. Şi mai mult decât atât

Reactualizat la:
Femei. Şi mai mult decât atât
Ce înseamnă să fii femeie în ziua de azi? E întrebarea cu care am provocat câteva dintre FEMEILE din Arad.

Alege: eşti mamă, eşti soţie, eşti o femeie de carieră? Le poţi îmbina pe toate? Nici nu ştii dacă tu ai făcut alegerea. Dacă nu cumva au făcut-o alţii pentru tine. Cu siguranţă nu au făcut-o, însă, în locul tău. Pentru că mai nimeni nu s-ar pune în locul tău. Nu e uşor să fii şi soţie, şi mamă, şi femeie de carieră. Şi să încerci peste toate să ai grijă de tine, ca să poţi fi mândră nu doar de realizările tale, ci şi de aspectul tău. Cărei părţi din tine ar trebui să-i acorzi mai mult timp? Care merită mai multe ore din ziua ta, din viaţa ta de zi cu zi? Cum îţi faci lista de priorităţi? Cum s-au descurcat mamele până acum? Cine sunt eroinele şi ce stă în spatele vieţii lor? Cum e, ca să parafrazăm unul dintre citatele noastre preferate, să nu fii femeie, ci mai rău decât atât? De cât curaj e nevoie, de câtă ambiţie, de câtă forţă de muncă, de câte nopţi pierdute, de câte calcule? Sunt ele femeile la care visează toată lumea sau sunt prea mult de dus? Ce înseamnă să fii femeie în ziua de azi şi la ce te supui dacă ai ales să ai şi o carieră, pe lângă rolul de soţie şi mamă?

Iată întrebările pe care le-am adresat unor FEMEI din Arad, unora la care „tragem cu ochiul” de mult şi le admirăm de la distanţă. Totul pentru a afla cât mai multe despre femei, pentru noi şi pentru cititorii noștri. Şi ce am aflat? Că reuşita, realizarea stă în echilibru, în a face ceea ce-ţi place, în zâmbetul de pe buze şi în convingerea că nu-i nimic eroic aici, e doar viaţa. Am aflat că raportarea e mereu la mamele de dinainte, că alegerea pe care o faci nu trebuie să omoare femeia din tine şi că, fără luptă, victoriile nu au niciun fel de farmec.

Suntem convinşi că şi dumneavoastră, cititorii noştri, aveţi alături exemple de super-femei, de super-mame. Le-aţi îndemnat vreodată să vă vorbească despre cum e să fii „erou” în lumea de azi şi de unde vine energia lor? Faceţi-o! Nu vă va părea rău. Şi dacă şi-au spus povestea, poate o veţi împărtăşi cu noi, pe adresa redacţiei: redactia.jurnalaradean@russmedia.ro.

 

Lia Faur, scriitor: „Amintește-ți că ești femeie!”

Maria Paşcalău, director şcoală: „O femeie puternică poate oricând schimba destine”

Oltea Blaga, actriţă: „Sunt o femeie norocoasă”

Dana Andreica, director Centrul Municipal Cultural Arad: „O femeie adevărată are curajul să se arate așa cum este ea”

Lidia Dan, pensionară: „Femeia, stâlpul familiei”

Ramona Lile, rector UAV: „Fiecare femeie este o poveste”

Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG Arad: Fiică, soţie şi mamă

Adela Cristea, om de afaceri: „… Apoi să te cauți și să te regăsești”

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !