Femeia, eterna poveste

Femeia, eterna poveste
Femeia, eterna poveste
Carmen Vlaga, actriţă a Teatrului Clasic „Ioan Slavici,” într-un dialog lipsit de inhibiţii.

Adevărul: Când ai simţit pentru prima dată impulsul de a juca teatru la modul profesionist?

Carmen Vlaga: La vârsta de 16 ani m-am înscris la Şcoala Populară de Artă, unde am studiat actoria cu actriţa Emilia Dima Jurcă – profesoară a cărei clasă, iată că acuma am preluat-o eu şi îi mulţumesc frumos pe această cale – şi atunci m-am intoxicat pentru prima oară şi definitiv de teatru.

Adevărul. Deci, a fost o dragoste adolescentină. O regreţi acum?

C.V.: Dimpotrivă. Iar faptul că pe lângă actorie şi lucrez cu tinerii şi am o clasă extraordinară, mă împlineşte enorm căci, la rândul meu, învăţ foarte mult de la elevii mei şi nu numai ei de la mine.

Adevărul: Ca şi în dragoste: nu se ştie niciodată cine dă şi cine primeşte?

C.V.: Nu ţi se pare normal, atunci când păşeşti cu cineva împreună?

Adevărul: Să nu schimbăm „rolurile”, căci eu sunt cel care pune întrebările. Deci, primul rol important la teatrul din Arad?

C.V.: Emma, din „Blestemul muritorilor de foame” de Sam Shepard. Un rol care mi-a plăcut foarte mult şi care m-a marcat multă vreme. Atunci cred că am avut cel mai profund sentimentul că am ales bine, alegând teatrul: da, eu trebuie să fac asta.

Adevărul: Ultimul rol mai deosebit?

C.V.: Femeia din cuşcă, din „Iubirea Fedrei.”

Adevărul: Ai anticipat oarecum următoarea întrebare, căci voiam să te întreb despre regizori care te-au impresionat.

C.V.: Alexandru Berceanu, Laurian Oniga, Mihai Măniuţiu şi Ştefan Iordănescu, un regizor care a avut foarte mare încredere în mine şi m-a propulsat mult înainte, dându-mi roluri dificile şi-mi repeta mereu că trebuie să scap de rolurile de copil.

Adevărul: O Carmen Vlaga matură?

C.V.: Da, căci datorită staturii mele, mi se dădeau mai ales roluri de fetiţe şi băieţi dar se pare că acum am trecut de această prejudecată şi am început să joc şi altfel de roluri.

Adevărul: Ştiu că în mai multe spectacole montate de Iordănescu („Stella”, „Întoarcerea de acasă”) ai jucat acelaşi rol, dublată fiind de actriţa Angela Petrean…

C.V.: O experienţă extraordinară, mai ales că Angela Petrean îmi este şi o prietenă foarte bună, aşa că în personajul pe care îl compuneam, eu luam de la ea ceea ce îmi lipsea mie iar Angi lua de la mine ceea ce îi lipsea ei. Ştefan ne-a intuit foarte bine complementaritatea şi de aceea ne-a pus să lucrăm împreună.

Adevărul: Visul oricărui actor este să joace cândva rolul lui Hamlet. Care ar fi visul tău?

C.V.: Să joc Hamlet.

Adevărul: Ai fost zilele astea la Bucureşti cu „Iubirea Fedrei.” Nu regreţi faptul de a nu juca într-un teatru bucureştean?

C.V.: Tocmai vin de acolo, unde am stat trei zile şi am Jucat atât „Iubirea Fedrei”, cât şi „Vis. Toamnă” şi vreau să zic că după şapte ore de Bucureşti eram deja deprimată. Nu cred că o să mă pot adapta vreodată cu viaţa de acolo.

Adevărul: Totuşi, acolo ai avea şansa celebrităţii…

C.V.: Dacă e să devin celebră, se poate şi din Arad. Iar dacă va fi pe viitor, voi colabora cu Bucureştiul. Oricum, eu simt că aici este locul meu, în Arad, căci şi provincia trebuie să aibă actori…

Adevărul: Ca dovadă acum, când aţi avut un spectacol deosebit, aţi fost nominalizaţi cu el şi chemaţi în capitală. Cum aţi fost întâmpinaţi?

C.V.: Extraordinar. Am fost nevoiţi să trimitem publicul acasă deoarece la spectacolul de la „Teatrul Naţional” nu am avut locuri suficiente, deşi la „Iubirea Fedrei” au intrat dublu faţă de cât era prevăzut. Jucam cu publicul foarte aproape de cuşcă, încât mă sufocau efectiv.

Adevărul: Sufocarea gloriei. Îţi mulţumesc!

 

 

Carte de vizită:

Carmen Vlaga Elena

născută la 6 aprilie 1975 la Arad

Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureş în 1999

1999 şi până în prezent joacă la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

 

V.S.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !