Femeia… să fie ea însăşi!

3Comentarii
Femeia... să fie ea însăşi!
Femeia... să fie ea însăşi!
ARAD – Un interviu cu hair-stylistul arădeanAttila Bereczky care prezintă, în exclusivitate pentru Adevărul, tendinţele anului 2008 lansate la Târgul de Coafură de la Londra.

Adevărul: Ai participat la Târgul Internaţional de Coafură de la Londra, unde au fost lansate tendinţele anului 2008 în domeniu. Ce a fost diferit faţă de anii trecuţi?

Attila Bereczky: Aş vrea să spun că Târgul de Coafură de la Londra este cel mai mare eveniment de acest gen din lume, la care cei mai renumiţi hair-stylişti îşi lansează noile tendinţe. Tot ce s-a prezentat, anul acesta, aici, se va purta în 2008.

Faţă de ediţiile precedente, eu cred că în acest an s-a lăsat o mai mare libertate de interpretare a trendurilor.

Ceea ce este un lucru bun pentru că în fiecare ţară oamenii sunt altfel şi altfel acceptă şi altfel poartă pe stradă aceste trenduri. Datoria hair-styliştilor din România este să-i învăţăm pe clienţi, chiar şi pe colegi, aceste trenduri – puţin transformate pentru femeile de la noi.

Adevărul: Ce ar trebui transformat la aceste trenduri astfel încât să devină specifice femeii din România?

Attila Bereczky: Poate ar trebui să nu fie atât de extravagante, atât de duse la extrem.

Pentru că femeia din România are o limită peste care nu prea poate sau nu prea vrea să treacă. Dar eu consider că această limită este foarte bine-venită. Altfel, femeia ar fi de o extravaganţă dusă prea mult la extrem, iar în această situaţie nu s-ar mai putea vorbi de frumuseţe. Asta cred eu. În acelaşi timp, trebuie să adaptăm trendurile şi la situaţia financiară a femeilor din România, să ţinem cont de posibilităţile lor.

Părerea mea e că femeile din România, în special cele din Arad – căci nu putem generaliza chiar la nivelul întregii ţări -, se aranjează foarte bine, atât din punct de vedere al tunsorii, al coafurii, cât şi din punct de vedere vestimentar. Arădencele înţeleg trendurile şi le poartă ca atare.

Adevărul: Cât de greu îţi va fi să le „ţii” pe arădence în tendinţele anului viitor?

Attila Bereczky: Nu cred că va fi foarte greu. Îmi va fi greu mie până le înţeleg bine şi le propun clientelor. Dar, odată ce intri pe linie dreaptă, nu mai e nicio problemă. Ideea e să le înţeleg eu foarte bine, apoi merge.

Adevărul: De cine/ce depinde înţelegerea trendurilor?

Attila Bereczky: Suntem o echipă în România care, imediat după lansarea trendurilor de la Londra, ne întâlnim şi, timp de două săptămâni, discutăm şi ne antrenăm până ajungem la un rezultat pozitiv. Apoi prezentăm, la rândul nostru, aceste tendinţe în cadrul „Galei Wella” – gala coaforilor din România.

În acest an, ea va avea loc la 27 noiembrie, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Evenimentul e o adevărată provocare pentru noi, hair-styliştii. E super!

Adevărul: Cum ar trebui să arate „arădeanca de pe stradă” ca să fie super în 2008?

Attila Bereczky: Este foarte important ca fiecare femeie „de pe stradă” să-şi aleagă trendul potrivit stilului ei de a fi. Să nu încerce să fie altcineva pentru că acest lucru se va vedea.

Ca să fie super, trebuie să fie aşa cum simte ea şi aşa cum îi stă bine, dar trebuie în acelaşi timp să respecte liniile trendului din care face parte. Nu cred că arădencele vor avea vreo problemă din acest punct de vedere. Sunt convins că vor fi super în 2008!

CARTE DE VIZITĂ

Attila Bereczky

S-a născut la 1 noiembrie 1972 la Arad. Lucrează de 14 ani în domeniul coafurii. A participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, iar din 1999 face parte din „Echipa Wella”. A făcut cursuri de perfecţionare în întreaga Europă, iar acum susţine seminarii în mai multe oraşe din ţară. Pe lângă Salonul de înfrumuseţare „Elyx”, şi-a deschis, împreună cu doi colegi, şi o Şcoală de coafură – „Art of hair”. Este căsătorit şi are doi copii.

Wonderland

Este trendul femeii care iubeşte natura. „Coafura ei duce un pic către extrem, dar poate fi, totuşi, purtată” – spune Attila Bereczky. Regăsim aici toate lungimile de păr, de la scurt la lung, în culori care conferă luminozitate coafurii.

Culorile de bază sunt preluate din natură (de la blond la ciocolatiu deschis), cu accente de culori calde, dar puternice.

Părul este liber, desfăcut, arată ca şi cum ar fi bătut de vânt. Poate fi ondulat sau încreţit ori prins în împletituri largi, desfăcute. „Femeia wonderland” este romantică, optmistă, dulce şi drăgălaşă.

Mineral splendour

„Femeia Mineral Splendour” este o damă luxoasă, dar „ea înţelege luxul altfel decât în variantă clasică – cu mult negru, cu diamante… Luxul pe care ea şi-l doreşte este mai subtil” – explică Attila Bereczky.

Vorbim de o femeie caracterizată de o simplitate strălucitoare şi o naturaleţe rafinată. Culorile acestui trend sunt inspirate din minerale: auriu, bronz, cenuşiu.

Lungimea părului este de la mediu spre lung, iar tunsoarea se bazează pe linii organice, rotunjite. Coafura are aspect mătăsos, cu efecte metalice.

Materialele lucioase şi formele plisate completează, din punct de vedere vestimentar, imaginea „femeii Mineral Splendour”.

Factory lyrics

E trendul femeii din oraş, care are o frumuseţe neobişnuită, care se îmbracă în haine de lucru stilizate şi poartă accesorii confecţionate din metale.

„Este o femeie care caută să iasă în evidenţă şi care vrea să provoace emoţie” – crede Attila Bereczky.

Părul „femeii Factory Lyrics” are culoarea metalului ruginit sau a petrolului. În general, culorile specifice acestui trend sunt foarte închise şi au efect uleios.

Tunsoarea este asimetrică, cu elemente de la lung la scurt şi cu linii rupte, sparte. Forma coafurii se caracterizează prin contrast şi imperfecţiune.

Couture allure

Este cel mai luxos dintre trendurile anului viitor. „Femeia Couture allure” e pretenţioasă şi are o apariţie îndelung studiată. Ştie că se autodefineşte prin felul în care arată.

„Ea nu se îmbracă pur şi simplu. Totul e pus acolo unde trebuie şi cum trebuie. Fiecare detaliu e bine definit” – apreciază Attila Bereczky. Este, totuşi, un pic extravagantă şi în căutare de excepţional.

Are o tunsoare puternică şi îndrăzneaţă, cu forme, cu volumuri foarte mari. Părul e foarte bine finisat, foarte neted, aproape artificial.

Culorile specifice acestui trend: negru, dar şi mult roşu cu accente de alb-violet sau alb foarte curat, foarte deschis.

D.D.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor