Fermieri, atenție la controale!

De Andreea Pintea
Fermieri, atenție la controale!
Până pe 1 octombrie, inspectorii agricoli vor merge în control la fermierii care au solicitat subvenții.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul pe teren – Campania 2017.

Astfel, în perioada 1 iulie –1 octombrie, în conformitate cu Ordinul MADR nr. 18/03.02.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor tranzitorii care se aplică în agricultură, APIA efectuează controlul la faţa locului, iar controlul aferent al unor obligaţii specifice va avea loc în iarnă, sau în primăvara anului următor.

„Scopul verificărilor la fața locului este acela de a controla condițiile în care se acordă ajutorul, în conformitate cu art. 37 al Regulamentului (UE) nr. 809/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr.1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, în ceea ce privește sistemul integrat de administrare «măsurile de dezvoltare rurală și eco-condiționalitatea». Pe scurt, asta înseamnă verificarea fiecărei parcele declarate: eligibilitate, localizare, suprafață și aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului. Fermierii selectați au obligația să permită accesul inspectorilor pe terenul fermei, să prezinte inspectorilor informaţii şi documente legate de obiectul controlului, să delimiteze parcelele, la faţa locului, dacă pe parcelele învecinate a fost înfiinţată aceeaşi cultură”, explică Alexandru Borcea, consilier juridic APIA Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !