Festival de colinde la Parohia Arad-Bujac

Festival de colinde la Parohia Arad-Bujac
Cea de a doua ediție a festivalului „Vin colindătorii!”, organizat de către Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Ierarh Nicolae”.

În biserica parohială cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” a Parohiei Arad-Bujac, Protopopiatul Arad, s-a desfășurat, marți 15 decembrie a.c., cea de a doua ediție a festivalului de colinde ,,Vin colindătorii!”, organizat de către Centrul Cultural-Pastoral „Sfântul Ierarh Nicolae” al Parohiei Ortodoxe Române Arad-Bujac, în parteneriat cu Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului și cu Primăria Municipiului Arad – Centrul Municipal de Cultură Arad.
Manifestarea cultural-spirituală, inițiată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, și-a propus o revigorare a tradiției „cetelor” de colindători, copii și tineri care, odinioară, în grupuri mai mari sau mai mici, umblau cu colindatul, vestind bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos.
În prezența Ierarhului și a Preacucernicilor Preoți, a oficialităților locale și a unui mare număr de credincioși, grupuri de copii și tineri din parohiile ortodoxe din municipiu: Aradul-Nou, Bujac, Centru, Șega II, Sânicolaul Mic, și din județ: Pâncota, Covăsînț, Șepreuș, Mândruloc, îmbrăcați în frumos port popular, au transmis prin colindele tradiționale interpretate, fiorul sfânt al nopții de Crăciun, bucuria apropierii marii sărbători. Fiecare grup a fost răsplătit cu daruri, oferite din partea organizatorilor, iar preoții coordonatori au primit din partea Înaltpreasfințitului Timotei, diplome de onoare.
În încheierea programului, mulțumind tuturor deopotrivă, protagoniști și auditori, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța unei astfel de manifestări, acum, în preajma Crăciunului și a Anului Nou. De asemenea, a mulțumit preoților de la parohiile implicate în realizarea acestei frumoase inițiative și a transmis alese doriri de sănătate, împliniri și bucurii duhovnicești.

Preot dr. Vasile Pop

bujac 2bujac 3bujac 4bujac 50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !