Festivalul Arădean de Muzică Vieneză

1Comentariu
Festivalul Arădean de Muzică Vieneză
ARAD – Ajuns la cea de-a V-a ediţie, festivalul se va desfăşura, în perioada 8-15 noiembrie, în sala de concerte a Palatului Cultural.

Ediţia din acest an îi este dedicată lui Gustav Mahler, de la a cărui naştere se împlinesc 150 de ani.  Deschiderea Festivalului Arădean al Muzicii Vieneze  va avea loc luni, 8 noiembrie 2010, de la ora 19, cu un concert simfonic, dirijor fiind maestrul austriac Christian Pollack. Din program vor face parte Simfonia nr. 40 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia a IV-a de Gustav Mahler.

Cum festivalul este unul vienez, solistă nu putea fi altcineva decât din Austria, respectiv soprana Anna Ryan, care nu demult a făcut parte din distribuţia  solistică a Recquiem-ului lui Giuseppe Verdi, interpretat la Filarmonica de Stat din Arad în luna octombrie. Festivalul continuă miercuri, 10 noiembrie, de la ora 19, cu o seară de muzică şi poezie. Spectacolul intitulat „Viena Fin de Siecle” îl va avea ca invitat de onoare pe actorul arădean Valentin Voicilă, care va fi acompaniat la pian de Sorin Dogariu. Din ciclul ,,Nu numai Mahler”, dirijorul Wolfgang Gröhs şi solista Anne Harvey Nagl, ambii din Austria, vor oferi publicului arădean o serie de surprize muzicale.

Evenimentul va avea loc joi, 11 noiembrie, de la ora 19. Una dintre cele mai active soliste ale României la ora actuală, pianista Dana Borşan, va fi prezentă vineri, 12 noiembrie, la Arad. Solista va susţine un recital de pian, în cadrul unui Medalion Frederic Chopin.

Luni, 15 noiembrie, de la ora 19, va avea loc închiderea Festivalului Arădean de Muzică Vieneză. Dirijorul austriac Wolfgang Gröhs în compania soliştilor vienezi Jowita Sip şi Karl Michael Ebner vor susţine  o Gală de operetă din care nu vor lipsi celebre melodii, îndrăgite de public,  selectate cu grijă din întreaga literatură muzicală a genului de divertisment muzical.

JA-V.F.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor