Festivalul berii, pe 40.000 de euro

De Eugen Rogojan
24Comentarii
Festivalul berii, pe 40.000 de euro
În jur de 40 de mii de euro a cheltuit Centrul Municipal de Cultură, prin SEAP, pe organizarea „Oktober BierFest”, eveniment ce începe astăzi, în Piața Avram Iancu din municipiu.

Evenimentul se desfășoară pe 12, 13 și 14 octombrie 2018, într-un cort imens, amplasat în Piața Avram Iancu din municipiu. Cort de aproximativ 600 de metri pătrați, care a costat câteva mii de euro. Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, a plătit pentru montarea, demontarea și transportul cortului și al mochetei peste 44 de mii de lei, adică aproape 10 mii de euro, către Senga Cons-Serv, firmă din Arad. Aceeași firmă e responsabilă și de montatul mochetei, care a costat aproape o mie de euro. De asemenea, pentru montarea și demontarea a trei mii de metri liniari de drapaje textile pentru cortul de evenimente, CMCA a plătit aproape 17 mii de lei, adică peste 3.500 de euro, către S.I.S. Events SRL.

Firmele unui deputat

„Grosul” a fost luat, însă, de două companii controlate de deputatul PNL Glad Varga. SC Training Management Advisor SRL a primit de la Primărie peste 62.000 de lei, adică aproape 13.500 de euro, pentru „Servicii organizatorice”, care implică furnizarea de candelabre, figurine, porți de intrare, butoaie și alte decorațiuni pentru „Oktober BierFest”. Conform declarației de interese a deputatului, acesta deține 95% din acțiunile companiei. SC AOA Events Agency SRL, societate comercială deținută în proporție de 100% de către deputat, conform aceleiași declarații de interese, a obținut și ea aproape 22 de mii de lei, adică peste 4.500 de euro, pentru închirierea a 110 seturi de berărie destinate „Oktober BierFest”. Astfel, cele două companii au primit în jur de 65 de mii de lei, adică aproximativ 18 mii de euro, pentru contribuția la organizarea evenimentului din acest weekend.

Alte cheltuieli

Printre cheltuielile făcute de CMCA în organizarea festivalului se regăsesc cele cu cazarea și masa (peste 8 mii de lei, aproximativ 2 mii de euro), curățenie și transport deșeuri (peste 11 mii de lei, aproximativ 2.500 de euro), pază (5 mii de lei, peste o mie de euro), instalații electrice și asistență (puțin peste o mie de lei), toalete ecologice (trei mii de lei) și transmisiune în direct a evenimentului (peste două mii de lei). Costul total al „Oktober BierFest” se ridică la aproximativ 182 de mii de lei, adică în jur de 40 de mii de euro.

Artiștii

Despre plata artiștilor care vor susține recitaluri în cadrul evenimentului nu apare nimic publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Aceștia sosesc la Arad, se pare, prin intermediul unei companii din Brașov, care organizează „Oktoberfest” și în alte orașe ale țării.

bere1 bere2 bere3 bere4 bere5 bere6 bere7 bere8 bere9 bere1024Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor